Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ: Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα «Ασεβείς πόθοι τα σενάρια εκλογών»

Την βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εξέφρασε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό
ΣΚΑΪ Πιερίας, αλλά και στη «Φωνή της Ελλάδας», ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ5. 
Η κα Σκούφα χαρακτήρισε «ευσεβή ή ασεβή πόθο» τα σενάρια εκλογών από την αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ασεβή πόθο», τη στιγμή που η αξιολόγηση αναμένεται  το επόμενο διάστημα.  «Ο καθένας μπορεί να χορέψει ό,τι χορό θέλει,  να δώσει ό,τι τόνο θέλει,  από εκεί και πέρα όμως η στάση ευθύνης των πραγμάτων λέει ότι κλείνει η αξιολόγηση, με την δέσμευση  της  απομείωσης  του χρέους που θα έλθει  προς  συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας.
Αξιολόγηση και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων
Αναφερόμενη στην ανησυχία που υπάρχει στους πολίτες για την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα αλλά και για τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν από την υλοποίηση των μέτρων, τις χαρακτήρισε δικαιολογημένες, αφού σε ένα μεγάλο βαθμό όπως είπε, οι πολίτες δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν. Η παρούσα κυβέρνηση έχει αποκτήσει πλέον μια πολύ μεγάλη εμπειρία παρά το μικρό χρονικό διάστημα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις και στο φλέγον ζήτημα της μείωσης του χρέους. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να λησμονούμε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που συντάσσονται με τη θέση αυτή, αλλά και με την ανάγκη να κλείσει άμεσα η  αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε η κα Σκούφα.
Όπως τόνισε όλα δείχνουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τα ευάλωτα  και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Στη συνέχεια προέτρεψε τους πολίτες να δουν τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό – φορολογικό, από τα οποία προκύπτει ότι προστατεύονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δηλαδή το 85% τουλάχιστον των ελληνικών νοικοκυριών.
(Οι συνεντεύξεις δόθηκαν πριν οριστεί το Eurogroup για τις 9 Μαΐου)

Ακούστε εδώ, τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ Πιερίας»
Ακούστε εδώ, τη ραδιοφωνική συνέντευξη στη «Φωνή της Ελλάδας»