Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
“Σα βγεις στον πηγαιμό για την... Κέρκυρα!”

           

            Την Κέρκυρα επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στις 7, 8 και 9 Απριλίου, στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος του Βυζαντινού Χορού του σχολείου.


            Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και ενημερωθήκαμε για το Πρόγραμμα Σπουδών και τις Κατευθύνσεις του. Στη συνέχεια είδαμε τα χιλιάδες εκθέματα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Κάναμε στάση στην περιοχή “Κανόνι” και ορισμένοι κατέβηκαν και στην Παναγία των Βλαχερνών.


            Την Παρασκευή 8 Απριλίου ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Διονυσίου Σολωμού καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, όπου η ορχήστρα και η χορωδία του Παραδοσιακού Συνόλου του σχολείου μας παρουσίασε τραγούδια από τη Μακεδονία, τον Πόντο και τη Θράκη. Επίσης, το  απόγευμα της ίδιας μέρας τμήμα του Βυζαντινού Χορού του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχε στους Δ΄ Χαιρετισμούς στον Ι. Ν. της Παναγίας των Ξένων στην πόλη της Κέρκυρας. Το βράδυ παρακολουθήσαμε τις πρόβες της Παλιάς Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας “Μάντζαρος”.


            Το Σάββατο ξεναγηθήκαμε στο Αχίλλειο και στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων της Παλιάς Φιλαρμονικής. Σίγουρα η Κέρκυρα μας έδωσε το ωραίο ταξίδι, σύμφωνα με τον Καβαφικό στίχο της Ιθάκης: “Η Ιθάκη σ’ έδωσε το ωραίο ταξείδι”.


            Οι συνοδοί καθηγητές: Λάζαρος Τσορμπατζίδης, Γιάννης Ντάμπος, Νίκος Φακαλής, Γιώργος Γκουτζαμάνης, Σάββας Παυλίδης, Κατερίνα Κατσαρού και Σοφία Ελευθεριάδου.