Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Τις πρώτες 16 κάρτες του Προγράμματος «Στηρίζω» παρέδωσε το μεσημέρι σε ισάριθμους δικαιούχους ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης
Ζορπίδης.
Ο κ. Ζορπίδης μιλώντας στους πρώτους δικαιούχους εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με το Πρόγραμμα «Στηρίζω» ενισχύει μέλη  του ΕΕΘ που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. «Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ να φτιάξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ωστόσο, από τη στιγμή που χρειάζεται προστρέχουμε σε βοήθεια αυτών που χτυπήθηκαν βάναυσα από την οικονομική κρίση και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε συνεισφέρουμε στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους», τόνισε.
Στους δικαιούχους διανεμήθηκε κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό των 200 ευρώ. Με αυτήν θα μπορούν να ψωνίζουν βασικά αγαθά από τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Το «Στηρίζω» θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα με τη συγκέντρωση νέων αιτήσεων. Συνολικά θα διατεθούν 50.000 ευρώ, όπως αποφάσισε το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε ο κ. Ζορπίδης, «το πρόγραμμα "Στηρίζω" εκτός από ένα χέρι βοηθείας στους συναδέλφους μας που χτυπήθηκαν από την κρίση, συνδράμει και στον εμπλουτισμό της κίνησης στην αγορά, καθώς τα χρήματα της οικονομικής συνδρομής προς τους δικαιούχους θα καταλήξουν στην Αγορά της πόλης».

Την εφαρμογή του συστήματος χρεοπίστωσης έχει αναλάβει η εταιρία «Edenred», που ειδικεύεται στον τομέα αυτό.