Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ» ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «GREEK HOSPITALITY AWARDS 2016»

Η Διπλωματία των Πόλεων, η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης, θα βραβευτεί ως πρωτοπόρα
και πρότυπη πολιτική στο πλαίσιο της τελετής απονομής των «Greek Hospitality Awards 2016», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22  Απριλίου 2016, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην Αθήνα.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η «Ethos Awards» και το περιοδικό «Χρήμα» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο θεσμός των Greek Hospitality Awards επιβραβεύει την αριστεία, μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία, με στόχο να αναδείξει τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πρωτοπορούν στον κλάδο, προσωπικότητες που η πορεία τους στο χρόνο έχει ταυτιστεί με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος καθώς και υπηρεσίες και στρατηγικές που δίνουν προστιθέμενη αξία στο προσφερόμενο προϊόν υποδομής φιλοξενίας της χώρας.
Στην εκδήλωση της Παρασκευής θα απονεμηθούν συνολικά 61 βραβεία σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες, ενώ τιμητικές βραβεύσεις θα απονεμηθούν σε ανθρώπους και θεσμούς που πρωτοπορούν και καινοτομούν στον τομέα του Τουρισμού ανά την Ελλάδα.
Η Διπλωματία των Πόλεων από το Δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται συστηματικά, με ιδιαίτερη επιτυχία και εξαιρετικά οφέλη για τον τουρισμό της πόλης. Προηγήθηκε μια διετία σύναψης και διεύρυνσης επαφών με πόλεις που χαρακτηρίζονται για τις πολιτισμικές τους σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη, όπως το Τελ Αβίβ, η Αγία Πετρούπολη και η Κωνσταντινούπολη. Η συνέχεια συμπεριέλαβε αποστολές σε περιφερειακές πόλεις και αγορές, όπως τα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, η Σόφια, η Φιλιππούπολη και η Σμύρνη καθώς και σε ‘’ώριμες’’ δυτικοευρωπαϊκές τουριστικές αγορές, όπως το Μιλάνο, η Μπολόνια και το Παρίσι, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των ετών 2016-2017. Ο στρατηγικός σχεδιασμός σε βάθος χρόνου (2018-20) προβλέπει το άνοιγμα σε δυναμικά ανερχόμενους προορισμούς, όπως η Κίνα, η Βόρεια Αμερική και η Ινδία.
Στις αποστολές του Δήμου συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και πολλοί ακόμη φορείς του Τουρισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, tour operators και ξενοδόχων με αντικείμενο τα τουριστικά πακέτα της Θεσσαλονίκης και συνδράμουν στην πολύπλευρη ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού, συνεδριακού, εκθεσιακού, γαστρονομικού και εκπαιδευτικού προορισμού.
Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας «η βράβευση της Διπλωματίας των Πόλεων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για τη διοίκηση του Δήμου, αλλά για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εξωστρέφεια, που κομίζει θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών».