Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 Στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης,  έναν  από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή αναγνώριση, λαμβάνει μέρος το τριήμερο 13 έως 15 Μαΐου,  η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Κατερίνης.  Όπως είναι γνωστό, η έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 400 επαγγελματίες του βιβλίου από την Ελλάδα και 30 ακόμη χώρες, ενώ πραγματοποιούνται κατά μέσο 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών, διανοούμενων, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.


Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εντάξαμε στην καθημερινότητα και στις δράσεις που ήδη από το 2008 πραγματοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης, την συμμετοχή μας, στη σημαντική αυτή έκθεση. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζουμε το έργο που επιτελείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και συμβάλουμε με την εμπειρία και τις σχετικές δράσεις μας, στην προσέγγιση των παιδιών  με σύγχρονες μεθόδους, τρόπους και θέματα σύγχρονα και ευρηματικά».
Ειδικότερα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης δίνει το παρών στο Περίπτερο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος - National Library of Greece (περίπτερο15, stand 98).
Το πρόγραμμα συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/05/2016
10:00 | “Το Ατελιέ του Χουάν Μιρό”
Γνωριμία με την χρήση πινέλου και παλέτας για παιδιά. Ανάγνωση του παραμυθιού «Το θαλάσσιο τσίρκο του Χουάν Μιρό» και ζωγραφική πάνω στο έργο του.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/05/2016
10:00 | “Συλλέγω Εμπειρίες με Υλικά”
Γνωριμία με τον κόσμο του κήπου και ανάγνωση του βιβλίου «Ο κήπος του Ματίς». Παιχνίδι με διάφορα υλικά χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις και κατασκευή βιβλιο-κολάζ. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/05/2016
11:00 | “Συλλέγω Εμπειρίες με Συλλογές”
Γνωριμία με τον κόσμο των συλλογών και ανάγνωση του βιβλίου «Πηγαινέλα στα σύννεφα». Ομαδικό παιχνίδι και συγγραφή νέων ποιημάτων με αφορμή τα ποιήματα του Σαραντάρη και τη χρήση παντομίμας και κολάζ.
Υπεύθυνες Δράσεων: Ροδή Ελευθεριάδου, Βάσω Λαγομίχου, Ελένη Βαβύλα, Όλγα Σαρρή.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης είναι η Ρωσία, ενώ πέρα από λογοτεχνικές συναντήσεις / ημερίδες, εργαστήρια, ομιλίες / στρογγυλά τραπέζια / επαγγελματικές συναντήσεις / φιλολογικό καφενείο / προβολές / εικαστικά και θεατρικά δρώμενα / παιδική, εφηβική, εκπαιδευτική γωνία έμφαση θα δοθεί στο Φεστιβάλ ξένης λογοτεχνίας, καθώς και στο θεματικό αφιέρωμα: «Πρόσφυγες, τότε και σήμερα» κ.α.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 15:00 - 21:00 / Παρασκευή & Κυριακή 10:00 - 21:00 / Σάββατο 10:00 - 22:00


Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:  http://www.thessalonikibookfair.com/