Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ικανοποίηση για την ομόφωνη έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού Χρήσης 2015 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Την μεγάλη ικανοποίηση του για την ομόφωνη έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού Χρήσης 2015, που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε ο
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης.


Όπως τόνισε, "είμαι υπερήφανος γιατί σε ένα Σώμα 61 αιρετών υπάρχει ομοφωνία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο Οικονομικός Απολογισμός. Ως διοίκηση θα είμαστε πάντοτε "σφιχτοί" στη διαχείριση, πάντοτε θα λειτουργούμε νοικοκυρεμένα γιατί σεβόμαστε τα χρήματα των μελών μας, που τόσο πολύ δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση".   

Ο ισολογισμός για πρώτη φορά ελέγχθηκε και από Ορκωτό Λογιστή, ενώ όλα τα σχετικά έγγραφα δημοσιοποιούνται στη "Διαύγεια" και στο ΚΗΜΔΗΣ (Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων).
 

Ο απολογισμός περιλαμβάνει συνολικά έσοδα 2.062.676 ευρώ, σημαντικά αυξημένα από τα αντίστοιχα του 2014 (1.975.305 ευρώ), παρά την υστέρηση εσόδων που υπάρχει λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των συνδρομών. Η υστέρηση αυτή, όπως εξήγησε ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Επιμελητηρίου μας Στέλιος Συμεωνίδης καλύφθηκε από τα αυξημένα έσοδα από το ΓΕΜΗ, τα έσοδα της Υπηρεσίας Μίας στάσης και τα έσοδα από Ευρωπαϊκά           Προγράμματα.

Τα έξοδα έφτασαν τα 1.559.506 ευρώ έναντι 1.530.732 το 2014. Στα έξοδα σημειώνεται μείωση σε όλους τους κωδικούς πλην αυτών που σημειώνουν τα έξοδα για τη συντήρηση και ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου το Επιμελητήριο μας έκανε σημαντικές επενδύσεις για να αναβαθμίσει τους χώρους  του.

Ο κ. Συμεωνίδης στην εισήγηση του τόνισε ότι η οικονομική διαχείριση διακρίνεται από πλήρη διαφάνεια και προσεκτική διαχείριση. καθώς
 
είναι αυτονόητος ο απόλυτος σεβασμός και η ευαισθησία της διοίκησης στα χρήματα των μελών του ΕΕΘ.