Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Λαμπρό προετοιμάζεται να είναι το Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 του ΕΕΘ

Θέματα σχετικά με τη διοργάνωση αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις εξέτασε, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οργανωτική Επιτροπή του "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016",
που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία εκπροσωπούνται εκτός από το ΔΣ του Επιμελητηρίου μας και της Αναπτυξιακής του εταιρίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και άλλοι φορείς, παρουσίασαν προτάσεις για το συναυλιακό και ψυχαγωγικό παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, (το οποίο προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα λαμπρό) όπως και άλλα θέματα της διοργάνωσης (περίπτερα, συμμετοχές, διαμόρφωση χώρου, αδειοδοτήσεις κλπ).
Το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Μαΐου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο χώρο ανάμεσα στο Βασιλικό Θέατρο και το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς".

Το ΕΕΘ έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να δώσουν το δικό τους "παρών" στο Φεστιβάλ, προκειμένου να συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης, κάτι που θα σημάνει και την ενίσχυση των προσπαθειών για την αναβάθμιση της Κεντρικής Μακεδονίας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού.
"Στο Φεστιβάλ Τουρισμού θα παρουσιάσουμε τις προοπτικές που υπάρχουν στις θεματικές του Σχολικού Τουρισμού, του προσκυνηματικού- θρησκευτικού Τουρισμού, του Δρόμου του Κρασιού, το Ιαματικού- Θερμαλιστικού και άλλων που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο στην περιοχή μας", τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Β' Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης και συμπλήρωσε: "η οργανωτική μας επιτροπή εργάζεται σκληρά για να παρουσιάσει μία όμορφη και ουσιώδη διοργάνωση για την πόλη. Τόσο η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ελένη Φύκα, όπως και αυτός του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, όσο και οι δικοί μας Επιμελητηριακοί Στάθης Παντελίδης και Λευτέρης Αλεξανδρίδη δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτι που αποδεικνύει ότι όταν οι φορείς θέλουν ασφαλώς και μπορούν να συνεργαστούν και να ξεπεράσουν τις μικρότητες. Άλλωστε μόνο μέσα από τις συνέργιες θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους".