Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016»

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016»
Ζορπίδης: Δώσαμε λίγο χαμόγελο στον απλό πολίτη που πλήττεται από την κρίση».


Με συναυλία Ροκ, από νεανικές μπάντες της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.


Όπως τόνισε, στην τελετή λήξης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, η εικόνα που είχε κατά τις τέσσερις ημέρες το Φεστιβάλ δικαίωσε πλήρως τους διοργανωτές του. «Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει πληγεί από την κρίση και δύσκολα τα βγάζει πέρα. Άλλωστε και εμείς οι επαγγελματίες παλεύουμε καθημερινά για να επιβιώσουμε. Έτσι, πιστεύουμε ότι  καταφέραμε να δώσουμε λίγο χαμόγελο στον απλό πολίτη και να του προσφέραμε κάποιες ευχάριστες στιγμές εδώ στο Φεστιβάλ», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, που ευχαρίστησε το κοινό, καθώς αυτό «αγκάλιασε με τη μεγάλη συμμετοχή του τη διοργάνωση».


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του, συνεχάρη το ΕΕΘ για τη διοργάνωση και  πρότεινε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μάλιστα σε διαφορετική πόλη της Μακεδονίας κάθε χρόνο, ούτως ώστε να τονιστούν όλες οι ομορφιές αλλά και όλες οι τουριστικές προοπτικές της περιοχής μας.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τον ΗΑΤΤΑ αλλά και τους χορηγούς για την υποστήριξη τους στη διοργάνωση. «Τις τέσσερις αυτές ημέρες πέρασαν από τα περίπτερα χιλιάδες Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης, ενημερώθηκαν για τις τουριστικές υπηρεσίες που μπορούν να απολαύσουν στην περιοχή μας αλλά και τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί, βοηθώντας έτσι να αναπτυχθεί το τουριστικό ρεύμα, κάτι που αποτέλεσε και τον κεντρικό μας στόχο».


Ταυτόχρονα, χιλιάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν, στη μεγάλη σκηνή του «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» τις δεκάδες συμμετοχές στο Παράλληλο Πρόγραμμα Ψυχαγωγικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Περί τους 200 δημιουργοί, χορευτές παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, χορωδοί, ερμηνευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί και μουσικοί  πέρασαν από την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, κατά τις τέσσερις βραδιές του Φεστιβάλ.


Φωτογραφίες και βίντεο από το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου μας, www.eeth.gr