Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην οδό Αγίας Παρασκευής, για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της πόλης

 Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και κρασπέδων, σε τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στην συμβολή της, με τις οδούς Παρμενίωνος
& Λαχανά, από τις υπηρεσίες της  Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης.


Πρόκειται για κομμάτι, με το οποίο ολοκληρώνεται ο  2ος δακτύλιος της πόλης (οδοί: Κίτρους, Θεσσαλονίκης, Τερζοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Πόρρου Αλεξανδρή, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, Νοσοκομείου, 7ης Μεραρχίας, Σβορώνου, Εθν. Αντιστάσεως, Κίτρους).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα πεζοδρόμια,  διαμορφώνονται με κυβόλιθους, το οδόστρωμα επανακατασκευάζεται και θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ το συνολικό μήκος του 2ου δακτυλίου θα διαγραμμιστεί με ανακλαστική βαφή. Επιπλέον, όπως είναι γνωστό όλοι οι οδοί του δακτυλίου γίνονται πλέον διπλής κυκλοφορίας, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
«Η ολοκλήρωση των εργασιών θα αναβαθμίσει ευρύτερα το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο, καθώς, παράλληλα με την κατασκευή των κρασπεδορείθρων δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου στις δύο πολυχρηστικές νησίδες που τοποθετούνται,  ενώ γίνονται και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες, ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε τους δημότες «για την υπομονή και κατανόησή τους, στην προσπάθεια υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την καθημερινότητά μας».


Γενικότερα, η ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου διασφαλίζει αναβαθμισμένη οδική ασφάλεια, ελεύθερη και συνεχής ροή της κυκλοφορίας, έλεγχο των υψηλών ταχυτήτων.