Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

 «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με παιχνίδι!»
 Με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά θα γιορταστεί η 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα
Περιβάλλοντος- στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα. Από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας.


Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, κηπουρικής για παιδιά, καθώς και σε κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον. Θα μάθουν παίζοντας για τους όρους της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν φορείς όπως το ΚΠΕ Ολύμπου και το ΚΠΕ Κορδελιού, περιβαλλοντικές οργανώσεις (Δράση για την Άγρια Ζωή και Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008), αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι σε εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες στη γιορτή –μικροί και μεγάλοι- θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην νέα ενημερωτική έκθεση που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, και να παρακολουθήσουν στην αίθουσα προβολών την ταινία ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Η γιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.
Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, βρίσκεται στην οδό Ειρήνης, στη Χαλάστρα. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.