Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τιμήθηκε η Ημέρα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στην Κατερίνη

  Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε στην πόλη της Κατερίνης, η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της
εθνικής αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.


Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας  παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του αγήματος της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια εκφωνήθηκε σχετική ομιλία από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά- που εκπροσώπησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας- το Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης, κ. Χρήστο Λεμονόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και το Διοικητή Σκάλας Κατερίνης.


Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν η ΝΕ Σύριζα Πιερίας, η ΝΕ ΝΔ Πιερίας, η ΝΕ Εθνικής Ενότητας Πιερίας, η  Οργάνωση ΕΔΕΣ – ΠΑΟ Πιερίας και  ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Φιλαρμονική του δήμου Κατερίνης.