Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο πολιτιστικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο του Καταχά Πιερίας

 Η έναρξη έγινε με τη ρομαντική κωμωδία του Νιλ Σάιμον (Neil Simon), σε σκηνοθεσία Ζωής Καραγεωργίου. 



Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση, που ήταν γεμάτη ρυθμό, ήχους, ιδιαίτερους φωτισμούς και σκηνικά, που πλημμύριζαν τη θεατρική σκηνή. 


Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος τιμήθηκε για τη μεγάλη του πολιτιστική και καλλιτεχνική προσφορά και έγινε επίτιμο μέλος της θεατρικής ομάδας "Ευθύμιος Καλευράς".


Όσον αφορά τη διανομή, ήταν η εξής (με βάση τη σειρά εμφάνισης):
Δάσκαλος-Λέων Κόκοβιτς:      Ιορδάνης Κοκοβίδης
Βοσκός-Διαμάντης:                 Νίκος Μωυσίδης
Δικαστίνα:                                Αίθρα Γραμματικού
Χασάπισσα-Σουμέλα:              Νόπη Χαΐνά
Ταχυδρόμος-Χρόνης:              Ιορδάνης Καλαϊτζίδης
Γενικό εμπόριο-Όλγα:             Αμαλία Αργυροπούλου
Γιατρός-Νικολάι:                     Δημήτρης Χνούδας
Σύζυγος γιατρού-Λένυα:         Χριστίνια Μουτίσια
Κόρη-Σοφία:                            Γεωργία Πρασκίδου
Κόμης Κουλαζούζ:                  Ορέστης Κουλαουζίδης


Όλα τα μέλη του θιάσου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συμμετείχαν με συνέπεια, κέφι, αλλά και τη σοβαρότητα που έπρεπε, ώστε το έργο να λειτουργήσει και «θεραπευτικά», καταφέρνοντας να γλυκάνει λίγο το κοινό από τις σκέψεις της καθημερινότητας.


Πραγματοποιήθηκε, την τελευταία μέρα, η ομιλία-συζήτηση με θέμα την πώληση των αγροτικών προϊόντων επί πιστώσει, την οποία συντόνισαν και υλοποίησαν οι δικηγόροι παρ’ εφέταις, μέλη του Δικαστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μωϋσίδου Αντιγόνη και Στέφανος Τσιρτσιμάλης

Το κοινό ενημερώθηκε και για τους τρόπους δικαστικής επίλυσης διαφορών, που μπορεί να προκύψουν, μέσα από τέτοιου είδους συναλλαγές.

 Το τριήμερο έκλεισε η Παιδική Χορωδία Fons Musicalis του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, υπό τη διεύθυνση της Άννας Κέκκελη και του μαέστρου Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη

Με τις αγγελικές τους φωνές, μέσα από παιχνιδίσματα φωτισμών και τη μελωδία του πιάνου, που έπαιζε ο Χρήστος Δημητρούδης, τα παιδιά αφιέρωσαν  σε όλες τις μανούλες τραγούδια και ποιήματα χαράς και αγάπης. 

Στο τέλος χάρισαν γιορτινές καρτούλες, που κατασκεύασαν σε ειδικό χώρο, με κατάλληλα υλικά, υπό την επιμέλεια της Αίθρας Γραμματικού.

 Δεν έλειψαν τα παραμύθια, που αφηγήθηκαν οι παραμυθούδες Αίθρα Γραμματικού (συνοδεία μπαγλαμά Νικόλας Παπατριανταφύλλου), Ρία Φελεκίδου και Ζωή Καραγεωργίου.


 Γιατί όπως λέει και ο Σεφέρης:
«Και αν σου µιλώ µε παραµύθια και παραβολές είναι γιατί τ’ ακούς γλυκύτερα…»

ΧΟΡΗΓΟΙ:
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Είδη δώρων Λακασάς, Έπιπλα ΝΑΤΑΝ, Φιλαρμονική Αιγινίου, Φούρνος Κουρέα Ι. (FORNO A LENHA), Φωτοσχολική Αιγινίου
Συστήματα ήχου και φωτός: Καμαρατζής Μιχάλης, Κατερίνη