Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας/ Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας
Διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP), μέλος της οποίας είναι και η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία.


Με σειρά εκδηλώσεων και δωρεάν εξετάσεις από εξειδικευμένους οδοντιάτρους, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας (European Day of Periodontology) έχει ως στόχο να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες για την υγιεινή των ούλων, που αποτελεί το κύριο πεδίο της περιοδοντολογίας, και να τονίσει τη σημασία της πρόληψης των περιοδοντικών νόσων, λόγω της συσχέτισής τους με τη στοματική και τη γενική υγεία.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, εκτιμάται ότι οκτώ στους δέκα ευρωπαίους υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα στα ούλα τους.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/


Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.
Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.
Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/