Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τα δυο υπερόπλα ενάντια στο καρκίνο...

Δεν είμαι γιατρός...Υπάρχουν όμως τα εξής δεδομένα μετά από μια σχετική μελέτη που έκανα.


1)Η εμφάνιση νεοπλασιών συμβαίνει από 6 εως πάνω από 10 φορές στον άνθρωπο.
2)Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μορφή θεραπείας για τον καρκίνο...Αρκεί να αλλάξουν 6 γονίδια στην αλυσίδα του DNA και έχουμε εμφάνιση καρκινικού κυττάρου. Η κάθε καρκινογένεση είναι μοναδική. Άρα το να περιμένουμε ένα φάρμακο που θα "σκοτώνει" τον καρκίνο είναι τουλάχιστον ουτοπικό.
3)Η θνησιμότητα μειώνεται πολύ όταν εντοπιστούν τα νεοπλάσματα σύντομα και σίγουρα πολύ πριν συμβεί απομακρυσμένη μετάσταση.

Ποιά είναι λοιπόν τα υπερόπλα;

Το πρώτο βρίσκεται μέσα στον οργανισμό μας.Είναι ο γιατρός που μας παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο και λέγεται ανοσοποιητικό σύστημα. Εξειδικευμένα κυτταροτοξικά λεμφοκύταρα και τα κύτταρα φυσικοί φονείς περιφρουρούν ανελλιπώς το σώμα μας. Άρα πρέπει να το προσέχουμε για να μας προσέχει.Οι τρόποι είναι πολλοί, σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιους, αλλά αξίζει το κόπο να αναζητήσετε και να βρείτε περισσότερους τρόπους και φυσικά να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις, που η σύνθετη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σε συνδυασμό με την ύπουλη δράση των καρκινικών κυττάρων,καθιστά την αναγνώρισή τους  δύσκολη..Έτσι αυτά τα κύτταρα που στερούνται της λειτουργίας της προγραμματισμένης διαίρεσης(μίτωσης) αλλά και του προγραμματισμένου θανάτου(απόπτωση)-λόγω της βλάβης που έχουν στο DNA τους-μετασχηματίζονται και προσκαλούν αγγεία τα οποία θα τα θρέφουν. Έτσι η συσσωμάτωση γίνεται πλέον επικίνδυνη.

Κι εδώ υπάρχει το δεύτερο υπερόπλο. Η πρόληψη. Οι τακτικές εξετάσεις που διαγιγνώσκουν το καρκίνο σε πρώιμα στάδια μπορούν να έχουν θετική πορεία για τον ασθενή μέχρι και πλήρη ίαση.

Ας παλέψουμε όλοι ενάντια σε αυτή τη γάγγραινα που μας στερεί αγαπημένα πρόσωπα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΠΟΛΥ

http://oxaxanoulis.blogspot.gr/