Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας ''ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ'' στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στο Αλγέρι

  Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας ''ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ'' έδωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το δυναμικό παρόν του. Εκπροσώπησε δυναμικά τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κρήτη παρουσιάζοντας
καθημερινά από τις 13/05/2016 έως και τις 20/05/2016 παραδοσιακούς κρητικούς και νησιώτικους χορούς καθώς και χορούς από την περιοχή του Πόντου. Την παράσταση  έκλεψε ωστόσο και  το παγκοσμίως γνωστό ''συρτάκι'' ξεσηκώνοντας έτσι όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης. Η εντυπωσιακή και άκρως ζεστή υποδοχή και  αποδοχή του κόσμου της Αλγερίας  μας εξέπληττε  και μας συγκινούσε καθημερινά. Την έκθεση επισκέφτηκε επίσης και η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κα.  Ελισσάβετ Σκούφα.


 Στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης, το ελληνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του αρχικά ο πρωθυπουργός της χώρας με έξι υπουργούς του, ο οποίος έμεινε αρκετή ώρα, θαυμάζοντας τις χορευτικές φιγούρες  των χορευτών του συλλόγου μας και δοκιμάζοντας τα ελληνικά εδέσματα που προσφέρθηκαν. Ιδιαίτερη συγκίνηση όμως έδειξε και ο κρητικής καταγωγής Πρόξενος της Ελλάδας στο Αλγέρι, κος Μαστοράκης Ιωάννης, όταν υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής, ο Πρόεδρος του συλλόγου μας Μιχάλης Δουλγεράκης του φόρεσε το παραδοσιακό κρητικό σαρίκι. Το ελληνικό τουριστικό περίπτερο επισκέφτηκε επίσης και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλγερία κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος, η οποία με τη σειρά της δεξιώθηκε την ελληνική αποστολή στην Οικεία της Πρεσβείας. Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε, ότι καθ όλη την διάρκεια της παραμονής μας, μας επισκέπτονταν καθημερινά η μοναδική Ελληνίδα που ζει στο Αλγέρι, η κα Αηδονίδου Μαρίνα, προκειμένου να νοιώσει, όπως χαρακτηριστικά μας εξομολογήθηκε, κάτι από  άρωμα  Ελλάδας!
Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά το “ΜΜ TRAVEL” και την ιδιοκτήτρια και ΜΑΓΔΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ- ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ καθώς και την κα Ντακούλα Παναγιώτα για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός που σκοπό έχει την προβολή της Πιερίας ως τουριστικό προορισμό για τους κατοίκους της Αλγερίας ,το οποίο γίνεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία της κας Μουρατίδου εδώ και 20 χρόνια.


Επίσης  θερμά ευχαριστούμε το αλγερινό τουριστικό γραφείο  “DAΜ TOURS” και τον κ. HAKIM HARCHI για την άψογη και ιδιαίτερη φιλοξενία του σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Αλγερίου, για την φροντίδα του κάθε στιγμή , σε σημείο που κανένας μας να μη θέλει να αποχωριστεί τόσο σύντομα το πανέμορφο Αλγέρι. Τέλος, ευχαριστούμε την χορευτική ομάδα που συμμετείχε στην αποστολή και αποτελείται από τους:


Λάζο Δημήτρη, Αναστασίου Χάδη, Δουλγεράκη Αικατερίνη, Σαββίδη Ιωάννη, Παπαδόπουλο Αλέξανδρο και Δουλγεράκη Μιχάλη,  καθώς και τους μουσικούς Ταμουτσίδη Κωνσταντίνο, Χαρισόπουλο Ηλία και Αμανατίδη Γιώργο.


Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή επιτυχία στην όλη προσπάθεια προβολής του τόπου μας και υποσχόμαστε ότι ''ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ'' με τη δυναμικότητα και τη δημιουργικότητά του είναι στη διάθεση οποιασδήποτε προσπάθειας προαγωγής πολιτισμού.

ΤΟ Δ. Σ.