Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συνέχεια «Δημοτικών Πεζοδρομήσεων» και στο Δίον και δημοπράτηση Έργου Επέκτασης Δικτύου Άρδευσης.

 Με στόχο να αλλάξει το συντομότερο η εικόνα των κοινοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές τους, η δημοτική αρχή, με ίδια κεφάλαια, προέβη στην κατασκευή
πεζοδρομίων και στην Ιστορική Έδρα του Δήμου, στο Δίον.

Το ξεκίνημα έγινε με την κατασκευή πεζοδρομίου σε πολυσύχναστο τουριστικού ενδιαφέροντος σημείο, όπου οι επισκέπτες βάδιζαν «εν των μέσω της οδού», και ειδικότερα στο τμήμα που συνδέει τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαίο Θέατρο του Δίου με το χωριό, απ’ όπου ήταν ξεκομμένο.
Πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε επίσης παράπλευρα από το Δημοτικό Σχολείο, όπου οι μαθητές βάδιζαν στο οδόστρωμα, με αυξημένο τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.


Εξάλλου, στη βόρεια πλευρά του Αρχαιολογικού Εργαστηρίου και απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής κατασκευάστηκε άλλο πεζοδρόμιο, που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών στο Μουσείο και στην Εκκλησία.
Επίσης, σύντομα δημοπρατείται το έργο επέκτασης του δικτύου άρδευσης, συνολικού μήκους 1.300 μέτρων, που θα συνδεθεί με τη γεώτρηση στη θέση «Κούτρες», προϋπολογισμού ευρώ 60.000, προκειμένου οι εκεί καλλιεργητές να ποτίζουν απρόσκοπτα τις φυτείες τους.


Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου είναι η πλήρης απορρόφηση του Προϋπολογισμού του 2016 και η εκτέλεση του συνόλου του Τεχνικού Προγράμματος, στον οποίο στόχο συντελούν και προσφέρουν τα μέγιστα, υπερβάλοντας πολλές φορές εαυτόν, οι Υπηρεσίες και το Εργατοτεχνικό Προσωπικό του Δήμου.