Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι!!

ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ SYKES PICOT ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ!
«Σεισμός» στην Άγκυρα: Δημοσιεύτηκαν οι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας - Τί προβλέπουν για Στενά και Μ.Ανατολή (φωτό, vid) - See more at:
του Βασίλη Καπούλα
Σεισμός έχει προκληθεί στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή. Οι χάρτες δείχνουν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.
 
Να τονίσουμε ότι οι χάρτες αυτοί δημοσιεύονται στην επέτειο των εκατό χρόνων από το σχέδιο Sykes-Picot.
 
Eίναι επίσης γνωστό ότι Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν αυτή την περίοδο την τροποποίηση της Συθήκης Sykes-Picot ενώ συζητήσεις γίνοται και για όσα προέβλεπε η Συνθήκη των Σεβρών.
 
Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Η συνθήκη όριζε τα εξής:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ