Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου ο Τίμιος Σταυρός των Ιεροσολύμων από τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως, μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Κολινδρού, όπου βρίσκεται για προσκύνημα, στο Νοσοκομείο Κατερίνης προς αγιασμό και ευλογία των ασθενών, του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. 
Το ιερό κειμήλιο θα υποδέχθηκαν στον ισόγειο χώρο του κτηρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Μπερεδήμας, ο εφημέριος του Νοσοκομείου π. Λάζαρος Τσαουσίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, η Τομεάρχης Νοσηλευτριών Άννα Βίσμπα και άλλοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. 
Επί τόπου τελέσθηκε δέηση και στη συνέχεια ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στους θαλάμους όλων των κλινικών του Νοσοκομείου. Κατά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου έψαλε η Μικτή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως. 
Μετά το προσκύνημα στο Νοσοκομείο, ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στο Επισκοπείο, όπου προσκύνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος. 
Ο Τίμιος Σταυρός των Ιεροσολύμων θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου, οπότε θα επιστρέψει στα Ιεροσόλυμα.