Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η παράσταση «Καθρέφτες» της Άντας Τσεσμελή-Edwards έρχεται στην Κατερίνη

 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζουν  τη θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards,
τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ». Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι «Καθρέφτες» είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής. Τρεις γυναίκες  βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους. Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.


Οι «Καθρέφτες» φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.
Με αφορμή τη θεατρική παράσταση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο από έναν αξιόλογο θίασο που επιλέξαμε σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού με γνώμονα την καλλιέργεια θεατρικής συνείδησης σε όλους τους πολίτες της Πιερίας. Προσκαλούμε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Πιερίας να το παρακολουθήσει».

Συντελεστές Έργου:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή
Σκηνικά – Κοστούμια:  Θανάσης Κολλαλάς
Τεχνική υποστήριξη-Σχεδιασμός φώτων: Παναγιώτης Κουντουράς
Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα -  Δέσποινα Γωνιάδου -  Άντα Τσεσμελή