Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Olympus Mountain Activities: Η πορεία της κυριακής 29 Μαι 2016

 Η πορεία της Κυριακής. 
Την Κυριακή 29 Μαι 2016 σας προσκαλούμε για πεζοπορία στον Κίσσαβο με στόχο τον «Καταρράκτη "Καλυψώ"»

Απολαύστε μαζί μας τη θέα του μεγαλύτερου καταρράκτη (75 μέτρα) στον Κίσαβο ,περπατώντας μέσα στα σπλάχνα του φαραγγιού, που οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο απόμακρο, τρεχούμενων νερών, Βράχων ,καταρρακτών και κρυστάλλινων βάθρων.
Ο Κίσσαβος είναι γνωστός για τις άφθονες διαδρομές που προσφέρει στους φυσιολάτρες. Μία από τις πιο συναρπαστικές, και μάλλον αυτή με τη μεγαλύτερη «ανταμοιβή», είναι η διαδρομή προς το καλά κρυμμένο στην Ανατολική πλευρά, το φαράγγι της Καλυψώς. Το δάσος με την άγρια παρθένα βλάστηση σε συνδυασμό με το θέαμα του 75 μέτρου καταρράκτη μας κόβει την ανάσα και μας δίνει την αίσθηση τροπικού δάσους Αμαζονίου.
Υψομετρική Διαφορά: 500μ.
Μήκος διαδρομής : 9 χλμ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο: 600 μ.
Διάρκεια διαδρομής: 03:30 ωρ σνλ
Βλάστηση: Πυκνό Δάσος από Καρυδιές-Καστανιές
Σήμανση : Αρκετά καλή
Βαθμός Δυσκολίας: Α
Περιγραφή: Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το Κόκκινο Νερό (υψ 100μ) και μετά από λίγη ώρα περπάτημα σε αγροτικό δρόμο, συνεχίζει σε καταπληκτικό μονοπάτι γεμάτο χρώματα, αρώματα κι εικόνες της φύσης, Μια διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση ανάμεσα σε κάθε λογής δένδρα σπάνιας ομορφιάς. Η θέα του καταρράκτη είναι μαγευτική καθώς τα νερά πέφτουν από 75 μέτρα ύψος σχηματίζοντας κάτω βαθιές πεντακάθαρες βάθρες.

Η ανάβαση χαρακτηρίζεται εύκολη, μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι .
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω. Φαγητό με προσωπική ατομική μέριμνα!! Υπάρχει δυνατότητα επιλογής στο τέλος για όποιον επιθυμεί τα παραλιακά ταβερνάκια στο κόκκινο νερό !
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια , στην 2η έξοδο για Πλαταμώνα (στο προαύλιο χώρο του βενζινάδικου SHELL) Ώρα 08:40. Επιστροφή το απόγευμα!
Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης
Δηλώσεις συμμετοχής Μέχρι Παρασκευή 27 Μαι 2016 !
Τηλ: 6977587345
email: olympusmountainactivities@gmail.com &
email: ttekiridis@gmail.com ή στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ : Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν -αντιανεμικό-Μαγιό ,πετσέτα , ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!
Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.