Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η ΔΑΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΑΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη.
Η κυβέρνηση με την ψήφιση του ασφαλιστικού, τις συντάξεις φτωχοκομείου, τους αυξημένους φόρους, το δημοσιονομικό κόφτη, και σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων. Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στην υγεία, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν την ‘‘αξιολόγηση’’ και οι δομές υγείας παραμένουν υποστελεχωμένες, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Όσο για τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική για τους ανασφάλιστους ασθενείς, οι δαπάνες φορτώνονται στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή πάλι στους εργαζόμενους.
Το συμπέρασμα είναι οτι πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
Με όπλο την κοινωνική συμμαχία, η ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, θα βρεθεί στο πλευρό των υγειονομικών που παλεύουν για την κατάργηση της εμπορευματοποίησης της υγείας-πρόνοιας  και διεκδικούμε μαζί τους:
1.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλους. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
6.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης