Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βεροίας

Ρωμαίος και Ιουλιέτα
(θεατρικές παραγωγές του βραβευμένου Kenneth Branagh)
στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ

Σκηνοθεσία:  Kenneth Branagh και Rob Ashford


ΗθοποιοίLily James και Richard Madden

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «KENNETH BRANAGH THEATRE COMPANY» ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 21:15 (Με Ελληνικούς Υπότιτλους) στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας.
ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ KENNETH BRANAGH ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ξεκίνησε.
Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ παρουσιάζει μια σημαντική πολιτιστική συνεργασία φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα τις θεατρικές παραστάσεις του Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο.
Ο βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Kenneth Branagh παρουσι9άζει live από το θέατρο Garrick στο West End τις μοναδικές παραγωγές της πρώτης σεζόν λειτουργίας του νεοσύστατου θιάσου του. Η επιτυχία του έχει ήδη ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Βρετανίας καθώς με το πρόγραμμα των Live δορυφορικών αναμεταδόσεων έχει καταφέρει οι παραστάσεις του να μεταδίδονται σε περισσότερες από 800 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατάφερε να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των μεταδόσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ξεχωριστή αισθητική του δημοφιλούς ηθοποιού, τόσο στην ερμηνεία του όσο και σκηνοθετικά, θα ανακαλύψουν από κοντά οι Έλληνες θεατές παρακολουθώντας το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και το «The Entertainer» του Τζον Οσμπορν.

Το κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αποτελεί την εναρκτήρια μετάδοση της σειράς θεατρικών παραστάσεων και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 21:15 σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι των Kenneth Branagh και Rob Ashford και πρωταγωνιστούν η Lily James (Ιουλιέτα), γνωστή ως Λέιντι Ρόουζ από την τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey» και ο Richard Madden (Ρωμαίος), γνωστός ως Ρομπ Σταρκ του «Game of Thrones», οι οποίοι πλαισιώνονται από τον Derek Jacobi (Μερκούτιος) και την Meera Syal ως Παραμάνα.

Η κινηματογραφική μετάδοση του Ρωμαίος και Ιουλιέτα θα σκηνοθετηθεί από τον Benjamin Caron, που πρόσφατα σκηνοθέτησε τη μετάδοση της παράστασης «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» και συνεργάστηκε με τον Kenneth Branagh στην επερχόμενη σειρά του Wallander, που θα μεταδοθεί από το BBC το 2016. Το «The Entertainer» του Τζον Όσμπορν, αποτελεί τη δεύτερη παραγωγή της σεζόν και θα μεταδοθεί επίσης στους κινηματογράφους του δικτύου προβολής σε όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15.

Οι αίθουσες προβολής του δικτύου που έχουν την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αποτελούν σημαντικούς χώρους πολιτισμού της κάθε συμμετέχουσας πόλης, μεταξύ των οποίων είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Επικράτεια και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια πολιτιστική εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.
Δείτε τις μοναδικές θεατρικές παραγωγές του βραβευμένου Kenneth Branagh σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή του Garrick Theatre του Λονδίνου.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Γενική είσοδος : 15€
Φοιτητικό/άνεργοι: 10€

William Shakespeare
ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 21:15 στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας
Φέρνοντας ξανά μαζί τους πρωταγωνιστές της περίφημης ταινίας «Σταχτοπούτα» Lily James και Richard Madden, οι Kenneth Branagh και Rob Ashford θα σκηνοθετήσουν το υπέροχο παραμύθι του Σαίξπηρ για έναν απαγορευμένο έρωτα. Η πλήρης διανομή περιλαμβάνει τους: Marisa Berenson (Λαίδη Καπουλέτου), Jack Colgrave Hirst (Μπενβόλιο), Tom Hanson (Πάρης), Matthew Hawksley (Αντώνιος), Derek Jacobi (Μερκούτιος), Lily James (Ιουλιέτα), Taylor James (Πρίγκιπας), Ansu Kabia (Τυβάλτος), Richard Madden (Ρωμαίος), Racheal Ofori (Υπηρέτης), Nikki Patel (Βαλτάσαρ), Chris Porter (Λόρδος Μοντέγος), Zoë Rainey (Λαίδη Μοντέγου), Michael Rouse (Λόρδος Καπουλέτος), Meera Syal (Παραμάνα), Sam Valentine (Πάτερ Λαυρέντιος) and Kathryn Wilder (Πέτα/Φαρμακοποιός).

John Osborne
THE ENTERTAINER
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15
H δεύτερη παράσταση των Live μεταδόσεων του Kenneth Branagh Theatre Company είναι το αριστούργημα του John Osborne «The Entertainer». Το σκηνικό της μεταπολεμικής Βρετανίας χρησιμοποιεί ο Όσμπορν στο μοντέρνο-κλασικό έργο του για να αναδείξει την εκρηκτικά μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στην λάμψη των φώτων της σκηνής και των δεινών που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην προσωπική του ζωή. Ο Rob Ashford σκηνοθετεί τον Kenneth Branagh στον ρόλο του Archie Rice, με τον John Hurt ως Billy Rice.
Οι Αίθουσες που θα προβάλλουν τις παραστάσεις του Kenneth Branagh Theatre Live είναι :
1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
3. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
4. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
5. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
6. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο
7. Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ
8. Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία - Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος»

Βασικός χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Βασικός Υποστηρικτής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η ΜΕΤΚΑ του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ROMEO & JULIET”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Η Marisa Berenson ερμηνεύει τη Λαίδη Καπουλέτου. Η Marisa είναι γνωστή για τη δουλειά της στη σκηνή, την οθόνη και τη μόδα και επονομάστηκε «Το Κορίτσι» από τον Yves Saint Laurent στην αρχή της δεκαετίας του ’70. Η φιλμογραφία της περιλαμβάνει τα Θάνατος στη Βενετία, Καμπαρέ, S.O.B., Μπάρι Λίντον, Είμαι ο Έρωτας, Το Κόλπο της Ζωής μας και Λευκός Κυνηγός, Μαύρη Καρδιά. Για την ερμηνεία της στο Καμπαρέ, ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα, το BAFTA και το Βραβείου της Εθνικής Ένωσης Κριτικών. Οι τηλεοπτικές συμμετοχές της περιλαμβάνουν τα Playing For Time, Hemingway, Lo Scialo και Mafiosa. Οι θεατρικές εμφανίσεις της Marisa περιλαμβάνουν τα Design for Living (Ο Καλύτερος Τρόπος να Ζεις) (Nöel Coward, Νέα Υόρκη), Holiday (Ahmanson Theatre) και The Time of Your Life (William Saroyan). Είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO και Καλλιτέχνης για την Ειρήνη της UNESCO. Επίσης είναι Πρέσβειρα για το Hôpital Robert-Debré στο Παρίσι.

Jack Colgrave Hirst ερμηνεύει τον Μπενβόλιο. Ο Jack έχει εμφανιστεί και προηγουμένως στο Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Kenneth Branagh Theatre Company ως Κλόουν και στο Harlequinade ως Τομ Πάλμερ. Ο Jack αποφοίτησε από τη RADA το 2014 και όσο ήταν εκεί, εμφανίστηκε στα Punk Rock, Mad to Go, Mercury Fur, Δωδέκατη Νύχτα, Με το Ίδιο Μέτρο και Τρείς Αδελφές. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στα The Trials of Jimmy Rose και Lucky Man.

Ο Tom Hanson ερμηνεύει τον Πάρη. Οι θεατρικές του εμφανίσεις περιλαμβάνουν τα: French Without Tears (Orange Tree Theatre), The Gathered Leaves (Park Theatre) και Posh (Nottingham Playhouse). Οι εμφανίσεις κατά την εκπαίδευσή του περιλαμβάνουν τα: She Stoops to Conquer, Προδοσία, In the Summer House, Πολύς Θόρυβος για το Τίποτα, The Way of the World, Poetic Bodies, Με το Ίδιο Μέτρο, Οιδίπους του Σενέκα, Ο Βυσσινόκηπος και Period of Adjustment.

Matthew Hawksley ερμηνεύει τον Αντώνιο. Ο Matthew έκανε το ντεμπούτο του στο West End με την παραγωγή του Kenneth Branagh Theatre Company Χειμωνιάτικο Παραμύθι στον ρόλο του Αιγέα. Εκπαιδεύτηκε στο Bird College, και οι θεατρικές εμφανίσεις του περιλαμβάνουν τα: Άννι (περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο), A Damsel in Distress (Φεστιβάλ Θεάτρου του Τσίτσεστερ), White Christmas (West Yorkshire Playhouse) και West Side Story (περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Derek Jacobi ερμηνεύει τον Μερκούτιο. Οι εμφανίσεις του σκηνή περιλαμβάνουν τα: Heartbreak House, Βασιλιάς Λιρ, δυο παραγωγές της Δωδέκατης Νύχτας (Βραβείο Olivier για τον Καλύτερο Ηθοποιό), Η Τρικυμία, Μάκβεθ, Ριχάρδος ο Γ’ και Ριχάρδος ο Β’, Πολύς Θόρυβος για το Τίποτα (Βραβείο Olivier για τον Καλύτερο Ηθοποιό, Σιρανό ντε Μπερζεράκ (Θεατρικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών του Λονδίνου για τον Καλύτερο Ηθοποιό), Ιβάνοβ, Αντώνιος και Κλεοπάτρα και τρεις παραγωγές του Άμλετ (και σκηνοθεσία). Ο Derek εμφανίστηκε σε πολλές παραγωγές τόσο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Τσίτσεστερ, όσο και του NT Old Vic Theatre, στις οποίες περιλαμβάνονται τα: Τρεις Αδελφές, Όπως σας Αρέσει, Love’s Labour’s Lost, Οθέλλος, Love For Love, Black Comedy και Αδριανός ο Ζ’. Συμμετείχε στις ταινίες Σταχτοπούτα, Grace of Monaco, Ο Λόγος του Βασιλιά, A Bunch of Amateurs, The Golden Compass, Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας για παιδιά, Ο Μονομάχος, Ζαν ντ’ Αρκ, Άμλετ, Αλαντίν, Ερρίκος ο Ε’, Τρεις αδελφές και Οθέλλος. Οι τηλεοπτικές συμμετοχές του περιλαμβάνουν τα: Last Tango in Halifax, Titanic, Joe Maddison’s War, Margot, The Old Curiosity Shop, Doctor Who: Series III, Miss Marple: Murder at the Vicarage, The Jury, Frasier, The Secret Garden, Cyrano De Bergerac, The Hunchback of Notre Dame, Hamlet; Prince of Denmark, King Richard The Second, Markheim και The Rivals of Sherlock Holmes.

Η Lily James ερμηνεύει την Ιουλιέτα. Η Lily James είναι μια ηθοποιός τόσο της θεατρικής σκηνής όσο και της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής οθόνης, η οποία απέκτησε παγκόσμια φήμη ως Λαίδη Ρόουζ στο Downton Abbey και έλαβε λαμπρές κριτικές για τον ρόλο της στην παραγωγή του 2015 της Σταχτοπούτας του Kenneth Branagh, όπου ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο. Αποφοίτησε από τη Guildhall School of Music and Drama το 2010, και εμφανίστηκε στη σκηνή σαν Δυσδαιμόνα στον Οθέλλο (Sheffield Crucible), στον Γλάρο (Southwark Playhouse), στο Vernon God Little (Young Vic), στο Play House του Martin Crimp και στο Definitely the Bahamas (και τα δύο στο Orange Tree Theatre του Ρίτσμοντ). Η Lily εμφανίστηκε πρόσφατα στην παραγωγή του Πόλεμος και Ειρήνη από το BBC και τη Weinstein Company, όπου επίσης συμμετείχαν οι Paul Dano και Jim Broadbent, και στην κινηματογραφική μεταφορά του Περηφάνια και Προκατάληψη, όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τους Sam Riley, Charles Dance, Matt Smith και Douglas Booth.

Ο Richard Madden ερμηνεύει τον Ρωμαίο. Ο Richard Madden είναι γνωστός για τον συναρπαστικό ρόλο του Ρομπ Σταρκ στην παγκόσμια γνωστή σειρά της HBO Game of Thrones και για τον ρόλο του ως Πρίγκιπας Κιτ στη Σταχτοπούτα του Kenneth Branagh. Απόφοιτος της Royal Scottish Academy of Music and Drama, οι ρόλοι του Richard στη σκηνή περιλαμβάνουν τα: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, (Shakespeare’s Globe), Noughts and Crosses (Royal Shakespeare Company) και το Be Near Me του John Tiffany (Donmar Warehouse). Εκτός από το Game of Thrones, ο Richard έχει επίσης εμφανιστεί στην τηλεοπτική προσαρμογή του Birdsong του Sebastian Faulk από την Abi Morgan, στη μίνι σειρά Klondike του Discovery Channel και στην τηλεοπτική διασκευή του Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι από το BBC One, όπου πρωταγωνίστησε απέναντι από την Holliday Grainger. Τα επόμενα σχέδια του Richard περιλαμβάνουν το θρίλερ δράσης Bastille Day της Focus Feature μαζί με την Idris Elba.

Περισσότερες πληροφορίες : 2331022373 και στο www.cinestar.gr