Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ"

Απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης στα «κέντρα κράτησης» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - θύματα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.

Στις άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα «hotspot» αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην παρέμβασή του στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράση για τη μετανάστευση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:
"Όποιος δεν επισκέφθηκε hotspot, κέντρα κράτησης προσφύγων στα Ελληνικά νησιά ή ανοιχτά στρατόπεδα στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να παραπλανηθεί από το ρατσιστικό δηλητήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των Ευρωπαίων συμμάχων της.
Ας σκεφτεί ο καθένας πώς θα ήταν :
Αν άφηνε τη χώρα του για να γλιτώσει από τον πόλεμο, την εξαθλίωση και να βρισκόταν φυλακισμένος με κίνδυνο απέλασης γιατί η ΕΕ, παράνομα, δεν τον θεωρεί πρόσφυγα. 
Να εγκλωβίζεσαι σε κέντρο κράτησης, με τα παιδιά σου σε μια σκηνή, στο κρύο, τη βροχή, στον αφόρητο ήλιο;
Να είσαι πεινασμένος και να πετάς το φαγητό γιατί δεν κάνει ούτε για σκυλιά ενώ εκατομμύρια ξεκοκαλίζονται από ιδιωτικές εταιρίες σίτισης ή ΜΚΟ – που χρηματοδοτεί αδρά η ΕΕ  χωρίς καμιά προσφορά.
Οι πρόσφυγες λένε : Δεν ζούμε. Απλά αναπνέουμε. Δεν έχουμε μέλλον.
Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας καθιστά την τελευταία ρυθμιστή των προσφυγικών ροών - που σήμερα εκτρέπονται προς Ιταλία με εκατοντάδες πνιγμένους – και μέσα σε ένα παζάρι μπορεί να επαναληφθούν κάνοντας την κατάσταση αφόρητη. Βάλατε μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα τον Νατοϊκό λύκο να φυλάει τα θύματά του και να υποδαυλίζει εντάσεις στα Βαλκάνια.  
Μόνο το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό μαζί με τους πρόσφυγες να παλέψουν  για
- Άμεση μεταφορά τους από το κράτος και τον ΟΗΕ στις χώρες προορισμού τους.
- Εξασφάλιση ανοιχτών,  αξιοπρεπών,  ανθρώπινων χώρων φιλοξενίας για όσο διάστημα μείνουν στην Ελλάδα με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες.".


07/06/2016                Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ