Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΜΘ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΘ-HELEXPO


Συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση των προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Διαβατών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής, κτίριο Μ1).
Η εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη ΔΕΘ-HELEXPO.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης («MOYSA») θα ερμηνεύσουν έργα των Mozart, Mahler και Chausson, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Μίλτου Λογιάδη.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι μουσικοί Diyar Uren (σάζι και τραγούδι) και Heven Kello (τραγούδι) από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών, ο Θεόφιλος Ματθαίου (κιθάρα), ενώ σολίστ στο βιολί θα είναι η 19χρονη, Αναστασία Βαϊνά.
Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, Barbara Hendricks, με την ιδιότητά της ως Επίτιμη Ισόβια Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η συναυλία θα πλαισιωθεί από την προβολή φωτογραφιών του βραβευμένου Έλληνα φωτογράφου και δημοσιογράφου, Νίκου Πηλού, από το τελευταίο του έργο με τίτλο «Τα Σύνορα Σκοτώνουν» («Borders Kill»).
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ και 12€ (κανονικό) και στα 8€ (μαθητικό, φοιτητικό και κάρτα ανεργίας). Οι εισπράξεις θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση των συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.