Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ε. ΣΚΟΥΦΑ: «Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα»

Ε. ΣΚΟΥΦΑ: «Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα»
Συνέντευξη της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης



«Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα» επεσήμανε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Σχολιάζοντας την κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης την Παρασκευή 10/6, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι σε πολλές από τις κινητοποιήσεις που γίνονται, οι συμμετέχοντες δεν γνωρίζουν επακριβώς τα σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων, πέρα από τις “διαρροές” που μπορεί να υπάρχουν. Οι προθέσεις και η πολιτική της κυβέρνησης καταδεικνύονται εμπράκτως στα σχέδια νόμου που γίνονται ψηφισθέντες νόμοι”, ανέφερε.
«Μια κινητοποίηση για να είναι πετυχημένη πρέπει να θέτει και συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτές διαφέρουν από τις φημολογίες για την εκάστοτε κυβέρνηση» υπογράμμισε.
Πρόσθεσε πως σε αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις και αιτήματα, τα οποία θα συμβάλλουν στον κοινωνικό διάλογο, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβερνητική γραμμή όπως είπε, βγαίνει στο μέσο όρο του εφικτού, του ρεαλιστικού. «Οι χαρακτηρισμοί και το υβρεολόγιο δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτικών επιχειρημάτων. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης θα πρέπει να ανέβει» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.

 ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα ισχύσουν από το 2017, τα χαρακτήρισε ως παραδείγματα νόμου της κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε η βουλεύτρια, με το νέο φορολογικό νόμο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εισόδημα μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ, θα πληρώσουν είτε λιγότερα, είτε ελάχιστα περισσότερα. Σε ό,τι αφορά την φορολογία των επιχειρήσεων ο προηγούμενος νόμος του 2013 είχε τον συντελεστή φορολόγησης στο 26%, ενώ με το νέο νόμο η συγκεκριμένη κατηγορία των επιχειρήσεων κατέβηκε από το 26% στο 22%.


 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας τόσο στην Πιερία όσο και στην υπόλοιπη χώρα, η κα Σκούφα έκανε λόγο για εξαιρετικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το νοσοκομείο Κατερίνης, μιλώντας όπως είπε και από προσωπική πείρα, πέρα από τις μαρτυρίες πολιτών.
Για πρώτη φορά όπως είπε μετά από έξι μνημονιακά χρόνια είναι σε εξέλιξη προσλήψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης με την προκήρυξη επτά θέσεων ιατρικού προσωπικού, σε μια προσπάθεια στελέχωσής του.
Παράλληλα από την Αττική ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία, που προβλέπει και τη στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων της χώρας.
«Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο κάθε πολίτης δεν έχει να σκέφτεται πλέον το πεντάευρο, ενώ και οι ανασφάλιστοι με χαμηλά εισοδήματα δεν καλούνται πλέον να καταβάλουν εισφορές για φάρμακα που τους γράφει ο νοσοκομειακός γιατρός» είπε η βουλεύτρια Πιερίας και συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι πιστεύει κι ενισχύει τη δημόσια υγεία, τόνισε η κα Σκούφα.

 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Στους άξονες προτεραιότητας της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις, όμως με την πραγματική αξία των ακινήτων που παραχωρούνται για αξιοποίηση σε επενδυτές, απαντώντας στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της ανάπτυξης.
Η προηγούμενη κυβέρνηση κοστολόγησε το Ελληνικό με την συμφωνία που υπογράφηκε στα 915 εκ ευρώ. Αντίθετα αντικειμενικότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πραγματική αξία τρία δις ευρώ. Η διαφορά των δυο δις ευρώ μεταφράζεται λοιπόν σε υποχρέωση του παραχωρησιούχου να κάνει έργα υποδομών, επεσήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό η κα Σκούφα επανέλαβε τη θέση της για την περιοχή που έχει επιλεγεί στην Πέτρα λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα το χειμώνα, όπως επίσης και τη διαφωνία της να εγκατασταθούν πρόσφυγες δίπλα σε τουριστικές περιοχές και τοποθεσίες.
Τέλος σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στον τουρισμό υπογράμμισε ότι η εικόνα θα είναι ξεκάθαρη το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε την ανάγκη αλλαγής του τουριστικού μοντέλου της Πιερίας, κάνοντας στροφή σε αγορές που έχουν υψηλό μπάτζετ εκμεταλλευόμενοι την μοναδικότητα της Πιερίας που διαθέτει τον Όλυμπο και σε απόσταση αναπνοής την θάλασσα.


Ακούστε τη συνέντευξη εδώ