Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Για τη “σκληρή διαπραγμάτευση” και το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη “σκληρή διαπραγμάτευση” και το “ηθικό  πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ
 
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
 
1.            Οι πρόσφατες δηλώσεις των επικεφαλής των ευρωπαϊκών Οργανισμών που διαπραγματεύτηκαν με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι έλληνες πολίτες έχουν πλέον καταλάβει:
Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως “η Xώρα βγήκε κερδισμένη” με τη “σκληρή διαπραγμάτευση” του κ. Τσίπρα και των άλλων διαπραγματευτών συντρόφων του δεν είναι παρά ένα από τα συριζαίικα παραμύθια.  
Όλοι οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών Οργανισμών που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τις διαπραγματεύσεις και με την πορεία της οικονομίας μας και που δεν δείχνουν να μεροληπτούν υπέρ κάποιας από τις ελληνικές κυβερνήσεις δηλώνουν καθαρά πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας χειροτέρευσε σοβαρά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015:  
- Ντομπρόβσκις, πρόεδρος Ευρωζώνης (6.4.16): “Το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το Μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%”.
- Ντράγκι, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (28.4.16): “Είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα”.
- Ρέγκλινγκ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) (6.5.16): “Μετά τις εκλογές στις αρχές του 2015, υπήρξε μία διακοπή του προγράμματος και οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είχε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και ώθησε την Ελλάδα πίσω στην ύφεση”.
Ντομπρόβσκις, πρόεδρος Ευρωζώνης (15.5.16): “Η οικονομική αστάθεια από το πρώτο εξάμηνο του 2015 είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από ό,τι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, για την οποία βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία”.
- Σόιμπλε, υπουργός οικονομικών Γερμανίας (26.5.16): “Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βγει το 2014 από τον μηχανισμό στήριξης, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο λόγω των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις”.                
 
2.            Οι σοβαρές αυτές δηλώσεις δεν έγιναν γνωστές στον πολύ κόσμο, καθώς:
- Η Αντιπολίτευση δεν τις πρόβαλε επαρκώς, όσο η σοβαρότητά τους επέβαλε, σχεδόν τις αγνόησε (δείγμα ανεπάρκειας στον επικοινωνιακό τομέα και της φοβίας της μήπως κατηγορηθεί ότι “συμπλέει” με τους Δανειστές).
- Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έξυπνα φερόμενοι, απέφυγαν επιμελώς να τις σχολιάσουν.
3.            Ότι το λεγόμενο  “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ενα παραμύθι έχει πλέον γίνει αντιληπτό από τους πολίτες, που καθημερινά βλέπουν να συμβαίνουν τα μύρια όσα.
Βλέπουν, για παράδειγμα, πως, αν είσαι πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, αρχηγός ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ:            
Μπορείς να συναντάς τους “διαπλεκόμενους μιντιάρχες” στα κρυφά, κρυπτόμενος ακόμα κι από το Κόμμα σου (να μην ενημερώνεις κανένα Όργανο του Κόμματος για το τι τους είπες και τι εκείνοι σου είπαν) και, το καλύτερο, να καταφέρνεις, όταν οι κρυφές συναντήσεις σου αποκαλύπτονται, κανένας από το “ριζοσπαστικό αριστερό” Κόμμα σου να μην τολμά να πει κουβέντα γι αυτή σου τη συμπεριφορά!
Μπορείς να συγκαλύπτεις πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης… για να μη βλαφτεί η Αριστερά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βενεζουέλα!
Μπορείς να νομοθετείς την αθώωση όποιων πολιτικών έκρυψαν τα λεφτά τους σε εξωχώριες εταιρείες.
Μπορείς να μη μεταφέρεις στην Ελλάδα τις καταθέσεις εκατομμυρίων σου στο εξωτερικό και συγχρόνως να καλείς τους άλλους να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις που απέσυραν λόγω του capital control!
Μπορείς να "ξεχνάς" να δηλώσεις στο Ε9 τα οικόπεδά σου ή τις καταθέσεις σου.
Μπορείς να είσαι μεγαλοεργολάβος και να “ξεχνάς” πως για την πώληση μετοχών της εταιρείας σου απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη.                
Μπορείς να είσαι μεγαλοεργολάβος και να ζητάς να πληρώσεις το νερό της βίλας σου με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρέχονται στους φτωχούς συμπολίτες σου.  
Μπορείς να επιβραβεύεις όσους προσλήφτηκαν στο Δημόσιο με παράτυπα διπλώματα.
Μπορείς να διορίζεις στο Δημόσιο ως μετακλητούς υπαλλήλους όχι τους ικανότερους ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, όχι έστω τους ικανότερους του κόμματός σου, αλλά τους  συγγενείς ή προσωπικούς σου φίλους.
Μπορείς να αποσπάς από την αρμόδια Υπηρεσία και να μεταφέρεις στο γραφείο σου, για να τους “επεξεργαστείς”, τους φακέλους των υποψήφιων για πρόσληψη γιατρών.
Μπορείς να λασπώνεις χθεσινούς “συντρόφους” σου με μεθόδους “αυριανισμού”, επειδή σήμερα σε κατηγορούν για εγκατάλειψη της αριστερής ιδεολογίας και της ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορείς να παίρνεις σβάρνα τα Κανάλια, να “καταγγέλεις” σε καθένα τους “διαπλεκόμενους μιντιάρχες” και να τα διαβεβαιώνεις, ένα-ένα με τη σειρά:  “δεν εννοώ βέβαια εσάς”!
Μπορείς να ακούς ένα “σύντροφό” σου να σου λέει κατάμουτρα “έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών” κι εσύ να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα το ράπισμα.
Μπορείς τελικά να φτάνεις στο ανώτατο στάδιο της συριζαίικης αυθάδειας:  
Να λες, μετά απ’ όλα αυτά, πως είσαι ακόμα… αριστερός και να κραυγάζεις περήφανα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του”!!!  

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ