Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης: “Πάλι ξυπνάει της άνοιξης τ’ αγέρι”

 Το Σάββατο 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο του πάρκου η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση των μαθητών του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης. Η φετινή παράσταση είχε ως κεντρικό θέμα της την άνοιξη, με τον τίτλο:
“Πάλι ξυπνάει της άνοιξης τ’ αγέρι”.


            Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη την Ελλάδα αυτήν την εποχή ακούγονται χαρούμενα τραγούδια και χοροί. Μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από τα νήπια ως το λύκειο, χόρεψαν στο κατάμεστο θεατράκι χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας, από τη Θράκη ως την Κρήτη, από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία ως τη Μυτιλήνη και τα άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.


            Κορίτσια και αγόρια, τραγουδώντας, παίζοντας και χορεύοντας, ενσάρκωσαν και ζωντάνεψαν επί σκηνής ανοιξιάτικα έθιμα και θρησκευτικές παραδόσεις, όπως τα Χελιδονίσματα, τις Απόκριες με το γαϊτανάκι, τις Λαζαρίνες με τα κάλαντα του Λαζάρου, τον Επιτάφιο, την Ανάσταση, την Πιρπιρούνα και τις φωτιές του Κλήδωνα.
            Ευχαριστούμε τους χορηγούς, τον ΟΠΠΑΠ για την παραχώρηση του θεάτρου, τους μικρούς χορευτές, τους γονείς τους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο ΛΕΚ, τη Διασωστική Ομάδα και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης. Για το πλούσιο καλλιτεχνικό και χορευτικό πρόγραμμα ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χοροδιδασκάλους μας κ. Αποστόλη Σκρέκα, κ. Δήμο Πραντσίδη και κ. Χαρά Αλεστά, καθώς και τις Εφορείες Ιματιοθήκης και Χορευτικού.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Λίτσα Κουκουλιάτα