Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, στην Αγία
Πετρούπολη, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2016, τον τρίτο σταθμό μέσα στο 2016 για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων και του Έτους 2016 της Ελλάδας στη Ρωσία.
Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την ελληνική αποστολή σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης σε τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες καθώς και σε εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του ιατρικού κλάδου. Περισσότεροι από 35 τουριστικοί πράκτορες πήραν μέρος σε Β2Β (Business to Business) συναντήσεις, αντάλλαξαν απόψεις και έκαναν την αρχή για νέες συνεργασίες.


Στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων, συμφωνήθηκε επίσκεψη του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Νοέμβριο με αφορμή το «Έτος 2016 Ελλάδας στη Ρωσία» και αμοιβαία φιλοξενία στις τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Αγία Πετρούπολη τους προσεχείς μήνες.
 Στη διάρκεια της παραμονής της ελληνικής αποστολής, ο Σπύρος Πέγκας έδωσε συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι LIVE 78. Στη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, οι πολίτες της Αγίας Πετρούπολης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλάνα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε σχετικά ο Αντιδήμαρχος «Οι απευθείας πτήσεις, η θρησκευτική παράδοση και οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών συμβάλλουν αποτελεσματικά στη σταθερή εισροή Ρώσων τουριστών τα τελευταία χρόνια και η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιό της».