Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  Ή ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ!

Η Κυβέρνηση με το νόμο λαιμητόμο, εκτός των άλλων άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση είτε μέσω των επαγγελματικών ταμείων είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης και υγείας.
Για λογαριασμό του κεφαλαίου στρώνεται το έδαφος να προχωρήσει η κατάργηση της καταβολής σύνταξης αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή καταβολής της σύνταξης θανάτου στα μέλη της οικογένειας, ώστε να αναλάβουν τα κοράκια της ασφάλισης την «κάλυψη»  μέσω υποχρεωτικών ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!
Δεν υπάρχει πάτος στο πηγάδι! Μας σακατεύουν στα κάτεργα τους και μας αφήνουν απροστάτευτους! Ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι νέες κορόνες της κυβέρνησης ότι θα τους εμποδίσει είναι πρόκληση, είναι κοροϊδία. Έχουν ανοίξει πόρτες και παράθυρα στην ιδιωτική ασφάλιση, όχι μόνο για συντάξεις αναπηρίας και θανάτου αλλά γενικά. Κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους σφαγείς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Με τους αγώνες μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα!
Κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενος πρέπει να δώσει  αποφασιστική απάντηση.

Να πληρώσει το κεφάλαιο και το κράτος του!