Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε χθες, Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ο
Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.
Η συζήτηση αφορούσε την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, που σχεδιάζεται να επεκταθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε όλους τους Δήμους της χώρας.


Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που σημειώνονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε τομείς που θα εξυπηρετούν τους δημότες και θα βγάζουν τους μακροχρόνια ανέργους από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ανάγκες που προκύπτουν στον Δήμο όσον αφορά την εποπτεία, την αστυνόμευση, τις προσφυγικές και κοινωνικές δομές και τα σχολεία. 


Η κ. Αντωνοπούλου έκανε λόγο για προγράμματα που θα επιτρέπουν την πρόσληψη με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών και χαρακτήρισε τις προτάσεις του Δημάρχου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, από την οποία περιμένουμε και συνέχεια, όσον αφορά τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και πάνω απ’ όλα για την υποστήριξη των ανέργων» ανέφερε η Υπουργός.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.