Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Οι εργασιακές σχέσεις και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος

Η Σοσιαλιστική Προοπτική διοργάνωσε την Κυριακή 29 Μαϊου 2016, σε αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανοικτή εκδήλωση για τις "Εργασιακές Σχέσεις
και το ρόλο του Συνδικαλιστικού Κινήματος" με κεντρικούς εισηγητές τους Θεόδωρο Κουτρούκη, Επίκ. Καθηγητή του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου, και Κωνσταντίνο Μαριόγλου, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ. (Η εισήγηση του Καθ. Κουτρούκη επισυνάπτεται.)
Οι εισηγητές και οι παρευρισκόμενοι από συνδικαλιστικούς φορείς, από την νεολαία του πανεπιστημίου και ενεργοί πολίτες ανέδειξαν το εύρος των αντεργατικών αλλαγών καθ' όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου καθώς και τις επικείμενες αλλαγές στο ερχόμενο Φθινόπωρο. Επίσης συζήτησαν το ρόλο αλλά και τη σημερινή κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις  για την προοδευτική ανασυγκρότησή του και για τη σημασία του στο πλαίσιο μια εναλλακτικής, σοσιαλιστικής πρότασης για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Η Σοσιαλιστική Προοπτική πιστεύει ότι ο χρόνος έχει ωριμάσει για τη σύσταση ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, σε πλήρη σύμπτωση με τις απαιτήσεις του λαϊκού κινήματος σε όλην την Ευρώπη. Οι ενέργειές μας και οι πρωτοβουλίες μας είναι σε αυτήν την κατεύθυνση.