Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    Η γνωριμία με τις άγνωστες ή με τις όχι τόσο γνωστές περιοχές της Πιερίας σε συνδυασμό με πεζοπορία στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της γης του Ολύμπου και των Πιερίων,
αποτέλεσε μια ακόμα πρωτοβουλία της εφορείας αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, δραστηριότητα που εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2016».


  Μετά από πρόταση της εκπαιδευτικού και μέλους της εφορείας αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Παρασκευής Μαρινοπούλου και τη στήριξη της εφόρου αιμοδοσίας της Εστίας Κατερίνας Ιορδανίδου και του μέλους της ίδιας εφορείας Αθανασίας Μελιάδου, μέλη και φίλοι του συλλόγου το Κυριακάτικο πρωινό της 5 Ιουνίου 2016, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν μετά από πεζοπορία, στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο στις Σπάθες (περιοχή Αγίου Δημητρίου Πιερίας).
  Η επίσκεψη είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ανάδειξη και γνωριμία με περιοχές του Μακεδονικού ορίζοντα, λιγότερο γνώριμες στο ευρύ κοινό και με κατευθυντήρια αναφορά «Περιδιαβαίνοντας άγνωστες γωνιές του τόπου μας».


  Τους επισκέπτες ενημέρωσε για τις ανακαλύψεις και την σημασία της περιοχής, η Αρχαιολόγος και υπεύθυνη του χώρου, Ελένη Γεροφωκά. Το νεκροταφείο με την ονομασία «Σπάθες» χρονολογείται στην ύστερη εποχή του χαλκού τον δωδέκατο π.χ. αιώνα, με την αρχαιολογική σκαπάνη  να αναδεικνύει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή ευρήματα ιδιαίτερα σημαντικά για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού.
  Τα μέλη και οι φίλοι της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Άγιο Δημήτριο καθώς και τη Λόκοβη στην Πέτρα Ολύμπου και σε μια κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας συγκέντρωσαν χρήματα για την υποστήριξη του τετράχρονου συντοπίτη μας Κωνσταντίνου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.


  Τέλος η εφορεία αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης (σε συνεργασία με το σύλλογο ΑμεΑ Πιερίας « Στηρίζω») καλεί τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του σημαντικού πολιτιστικού φορέα του Νομού, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στην Αστική Σχολή Κατερίνης, τις ώρες 9:00 π.μ. έως  13:30 μ.μ.