Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μήνυμα της πολιτευτή Μαρίας Νικολαΐδου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι μια σπουδαία ημέρα που τονώνει την ευαισθητοποίηση των
πολιτών για το περιβάλλον και ενισχύει τις δημόσιες δράσεις , αν αναλογιστούμε ότι ζούμε σε μια εποχή που το περιβάλλον γύρω μας βάλετε από την αδιαφορία των ανθρώπων αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων εταιριών.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί χρέος και ευθύνη του καθένα μας ξεχωριστά. Με τον προγραμματισμό μικρών αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να συνεισφέρουμε καθοριστικά στην προστασία και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που απολαμβάνουμε.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας που διαθέτει τόσο μεγάλο φυσικό πλούτο με απέραντες δαντελωτές ακτές  και καταπράσινα βουνά, η προστασία του περιβάλλοντος έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Όλο αυτό τον πλούτο που μας έχει χαριστεί απλόχερα, είναι καθήκον όλων μας να τον προστατεύσουμε, να τον αναδείξουμε και να τον παραδώσουμε καλύτερο στις επόμενες γενεές.


Μαρία Νικολαΐδου
Πολιτευτής κόμματος «Τελεία- Απ. Γκλέτσος»

Ν. Πιερίας