Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ολυμπιακή Ημέρα/ Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία

Ολυμπιακή Ημέρα


Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των
Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr


Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία


H Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία (UN Public Service Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για να τιμήσει τη συνεισφορά του δημόσιου τομέα των κρατών - μελών του στην αναπτυξιακή διαδικασία. 
Την ίδια ημέρα ανακοινώνονται και οι νικητές των σχετικών βραβείων, που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ από το 2003. Η Ελλάδα έχει τιμηθεί μία φορά το 2003, για την καθιέρωση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/