Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

H ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας ταξίδεψαν στους ήχους του Νοτιά και της Πολίτικης Κουζίνας

 H ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας ταξίδεψαν στους ήχους του Νοτιά και της Πολίτικης Κουζίνας στη συναυλία που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Μουσικό Σχολείο



Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι στους ήχους του Νοτιά και της Πολίτικης Κουζίνας από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και την Ευανθία Ρεμπούτσικα βίωσαν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Το ανοιχτό θέατρο πλημμύρισε από θεατές τόσο στις κερκίδες του θεάτρου, όσο και στους γύρω χώρους του Πάρκου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη, ξεκίνησαν με την καλοκαιρινή βροχή, ενορχηστρωμένη από τη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Θεοδώρα Μουρατίδου. 


Συνέχισαν με μελωδίες από την κινηματογραφική ταινία «Νοτιάς» και στη συνέχεια από την κινηματογραφική ταινία «Πολίτικη Κουζινα». Το τραγούδι «τα λιμάνια» ήταν ενορχηστρωμένο από τον μαθητή Κωστή Ρουμελιώτη.


Αποκορύφωμα της βραδιάς η άνοδος στη σκηνή της ίδιας της δημιουργού Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία μαζί με την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου απέδωσαν τη γνωστή μελωδία «ο σταθμός».
Αναμνηστικά δώρα στην Ευανθία Ρεμπούτσικα προσέφεραν η Aντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Δημήτρης Κυριακού.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Αστέριος Καστόρης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Χάρη Τζαμακλή, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης Καζταρίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου, ο εκδότης του εκδοτικού οίκου Ιανός Νίκος Καρατζάς, ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κορομπίλης, ο Πρόεδρος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Πιερικού-Αρχέλαου,  Αποστόλης Πόδας, ο εμπορικός διευθυντής της εφημερίδας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Ξενοφών Μπαραλιάκος, διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.