Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Όλα έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Mt Olympus the Creation” της Εllopia Films USA...

                           Όλα έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ
“Mt Olympus the Creation” της Εllopia Films USA,
που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, το Φεστιβάλ Ολύμπου και ο Olympus Marathon

Συνάντηση των διοργανωτών φορέων εν όψει της επίσημης παρουσίασης, σε παγκόσμια πρεμιέρα, του ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA «Mt Olympus the Creation»,  πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Δήμου-Ολύμπου, το Φεστιβάλ Ολύμπου και τον Olympus Marathon.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία και σενάριο της βραβευμένης δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη και συν σκηνοθέτη το Δημήτρη Ζησόπουλο,  πρόκειται να γίνει στο αρχαίο θέατρο του Δίου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, ώρα 9 .μμ. και συμπίπτει με τη διεξαγωγή του 13ου Olympus Marathon και την έναρξη του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού –Παιδείας -Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου,  ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστας Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Olympus Marathon, κ. Αριστείδης Νίκας, η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ και δημοσιογράφος, κα Αθηνά Κρικέλη και ο συνεργάτης της σκηνοθέτης  κ. Δημήτρης Ζησόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα και λεπτομέρειες που άπτονται της διοργάνωσης της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέλυσαν όλα τα οργανωτικά θέματα που αφορούν τη διάρκεια της εκδήλωσης, τις κύριες εργασίες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κ.ά..

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη. Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ τη μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξειδικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής, ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ενώ η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου  θα αναλάβουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.