Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «PUMPKIN AND BAMBOO» ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

                       Τους ποδηλάτες της πρωτοβουλίας «Pumpkin and bamboo» υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.

            Οι ποδηλάτες που μετακινούνται με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής, ξεκίνησαν την πορεία τους ανά την Ελλάδα την 1η Ιουνίου, με στόχο να διανύσουν συνολικά 9.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες.
            Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αξιέπαινη, καθώς, όπως είπε, στηρίζεται σε μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, με όρους αειφόρου ανάπτυξης, χωρίς την παραμικρή σπατάλη σε υλικά. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και οι θάλασσες. Οι τουρίστες μπορούν να δουν πάρα πολλά όμορφα μέρη στη χώρα μας. Ο Δήμος υποστηρίζει με θέρμη όλες τις αντίστοιχες ενέργειες που επιπλέον λειτουργούν και ως προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό, και συζητάμε σοβαρά ο ποδηλατικός γύρος της επόμενης χρονιάς να ξεκινήσει από την πόλη της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Δήμαρχος.


            Εκ μέρους της αντιπροσωπείας των ποδηλατών, ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Μπουτάρη για την υποδοχή, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία «Pumpkin and bamboo» έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό.
Όπως διευκρινίστηκε, επόμενοι σταθμοί των ποδηλατών της πρωτοβουλίας θα είναι η Βέροια και η Έδεσσα, ενώ η πορεία θα συμπεριλάβει πολλές ακόμη περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, για να τερματίσει, στις 16 Σεπτεμβρίου, στη Σητεία της Κρήτης. 
Στην υποδοχή των ποδηλατών παραβρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
            Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή: ΕΔΩ