Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σας ανακοινώνει τα εξής: 
Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δημοσίευσε με απόφασή της, της 23ης Ιουνίου 2016 τις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 σε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων 
  • Η αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή ή Αυτοστέγαση, όπως και για έκδοση Άδειας Επισκευής/Άδειας Επισκευής Μικρής Κλίμακας  υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.
  • Η αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Σ.Σ. για Αποπεράτωση, υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.
  • Η αίτηση για Χορήγηση Γ΄ δόσης Σ.Σ. Αποπεράτωσης (ή Β΄ δόσης όταν η Σ.Σ. Αποπεράτωσης χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις σύμφωνα με τη σχετική κοινή Υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής) υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός προθεσμίας επτά (7) ετών από την έκδοση της Βεβαίωσης Καθορισμού Σ.Σ. για Αποπεράτωση. 
Η αρμόδια υπηρεσία για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, αλλά και για οποιαδήποτε ερώτηση είναι η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Σ.Β.Ε.)που στεγάζεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 176 (Γ. Χαλκίδη 32), ΤΚ 54249, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-313466, (http://www.yasbe.gr).
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία, τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, αλλά και την συμπλήρωσή τους, θα βρείτε στη συνημμένη απόφαση Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.).