Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016

Τον απολογισμό του έργου της για τον Ιούνιο του 2016, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Υλοποιώντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων σε βασικές οδούς του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά τη διεκπεραίωση 182 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν συνολικά 9.790 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο διάστημα από την 1η έως και την 30η Ιουνίου 2016, με τις αντίστοιχες ενστάσεις να φτάνουν τις 485.
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου διεκπεραιώθηκαν εμπρόθεσμα 1.240 έγγραφα, υλοποιήθηκαν 9 διοικητικές κυρώσεις και διενεργήθηκαν 137  επιπρόσθετοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ). Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν συνολικά 18 μικτά κλιμάκια ελέγχου με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  και λοιπές υπηρεσίες, τα οποία προχώρησαν σε ελέγχους για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, για τον έλεγχο του παραεμπορίου και για τις διατάξεις που αφορούν τα ΚΥΕ κατά τις βραδινές ώρες.  
Οι τροχονομικοί έλεγχοι επεκτάθηκαν πιλοτικά σε συνεργασία με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης και στην οδό Αγίου Δημητρίου με σκοπό την σταδιακή αποσυμφόρηση των λωρίδων κυκλοφορίας. 
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 276 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.