Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συνελήφθησαν 2 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων στη Χαλκιδική

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Χρησιμοποιούσαν όχημα στο οποίο υπήρχε εγκατεστημένη ειδική ηλεκτρονική κατασκευή απόκρυψης της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας
Οι στοχευμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών , οδήγησαν στη σύλληψη 2 ατόμων , για διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 22 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα που δραστηριοποιούνταν στις κλοπές – διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.
Πιο αναλυτικά χθες (03 - 07 -2016) το απόγευμα , εντοπίστηκαν οι 2 άντρες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του αδερφού του 34χρονου, όπου υπήρχε εγκατεστημένος ειδικός ηλεκτρονικός μηχανισμός με τηλεχειριζόμενο πλαίσιο, για την απόκρυψη του αριθμού της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα τα οποία όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα προέρχονταν από 3 διαρρήξεις οχημάτων που είχαν διαπράξει νωρίτερα την ίδια μέρα στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.
Κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκε, αποδόθηκε στους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.