Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ για τον ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗΣ της ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 (ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
    Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ βάζει πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για διάλογο-απάτη από τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Βερνίκο.
    Επιστρέφουμε την «πρόσκληση» και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που με τη σταση τους πρωτοστατούν στο χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, χέρι με χέρι με τους πολιτικούς  υπαλλήλους των μονοπωλιακών ομίλων, που επιδιώκουν μαζί με τους Ευρωσυμμάχους και δανειστές το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργατοϋπαλλήλων και των εργαζόμενων Γεωτεχνικών.
    Δεν πρόκειται να αποτελέσουμε το άλλοθι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Κανένας διάλογος για να συμφωνήσουμε στην προωθούμενη από την κυβέρνηση σφαγή των δικαιωμάτων μας.  “Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”!
   Καλούμε τους εργαζομένους και ανέργους Γεωτεχνικούς να οργανώσουν την πάλη τους, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Μονόδρομος είναι η αλλαγή των συσχετισμών, ο αγώνας με τους άλλους εργαζόμενους, τα  λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, οικοδομώντας  ένα κίνημα αντεπίθεσης για μια ζωή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
    Να αντιδράσουμε αγωνιστικά στη υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους οποίους συμφωνούν στρατηγικά, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, και τα άλλα αστικά κόμματα.
·         Όχι στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αντικατάσταση με εργαζόμενους των 511 Ευρώ ή με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης και “μερικών δικαιωμάτων” με ακόμη μικρότερο “μισθό πείνας”.
·         Όχι στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
Διεκδικούμε
·         Αναπλήρωση των απωλειών στα εισοδήματά μας.
·         Ανατροπή του ασφαλιστικού τερατουργήματος.
·         Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
·         Δωρεάν υγεία πρόνοια και παιδεία.
·         Κατώτερο μισθό, που να καλύπτει τις ανάγκες επιβίωσης μας.