Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη πραξικόπημα στην Τουρκία: Πυροβολισμοί στην Άγκυρα και άρματα στους δρόμους

Απόπειρα πραξικοπήματος σε εξέλιξη στην Τουρκία, το οποίο επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, ενώ συνιστώντας
ψυχραιμία στους πολίτες τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την εξουσία.
«Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνιστώντας ηρεμία στους πολίτες.
Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι έχει γίνει εξέγερση από τμήμα του στρατού λέγοντας ότι πρόκειται για απόπειρα από ομάδα εκτός της ιεραρχίας.
Το Reuters μεταδίδει ανακοίνωση του στρατού ότι έχει καταλάβει την εξουσία. Ο Γιλντιρίμ μίλησε για «απόπειρα από τμήμα του στρατού», λέγοντας ότι «θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα». Τόνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση και πρόσθεσε πώς τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Κάλεσε στον λαό σε ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με δήλωσή του στο Cnn Turk, έδωσε το στίγμα της κατάστασης στην Τουρκία.
«Αν υπάρξει θάνατος, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Τουρκικός στρατός: Καταλάβαμε την εξουσία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».
«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV .
«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».
Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ