Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επιθεώρησε τις εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης,
πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών Στάθη Αβραμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως οι εργασίες συντήρησης που υλοποιεί σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ και πρόκειται για την πρώτη τόσο εκτεταμένη παρέμβαση συντήρησης που γίνεται στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας εδώ και δέκα χρόνια.



Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«ύστερα από δέκα χρόνια που έχουν να γίνουν συντηρήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια κατάφερε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες να διεκδικήσει και να βρει ένα μέρος των κονδυλίων που απαιτούνται για να υλοποιήσει μια σειρά από επείγουσες εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου ευθύνης της. Εκτελούμε σήμερα εργασίες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, με ασφαλτοστρώσεις, κοπή της βλάστησης, επισκευές στο διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας, καθαρισμούς κτλ.,αλλά και στις εθνικές οδούς προς Πέλλα – Ημαθία, προς Κιλκίς – Σέρρες και στην επαρχία Λαγκαδά. Το επόμενο διάστημα ξεκινά αντίστοιχη συντήρηση στον άξονα Θεσσαλονίκη – Ν. Μουδανιά.
Όλοι αυτοί οι δρόμοι έχουν να συντηρηθούν πάνω από δέκα χρόνια, παρά το γεγονός ότι απαιτείται να γίνεται τακτική συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών που υφίστανται. Γι’ αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και να γίνουν πιο ποιοτικές και ταχύτερες οι μετακινήσεις, συνεχίζει να διεκδικεί κονδύλια από την Πολιτεία για τη διαρκή αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου. Είναι πολύ σημαντικό σήμερα που η Περιφέρεια ολοκληρώνει και παραδίδει σύγχρονους οδικούς άξονες, μέσω του ΕΣΠΑ, όπως ο δρόμος Ποτίδαια – Κασσανδρεία, να μπορούμε αντίστοιχα να αναβαθμίζουμε και το υφιστάμενο οδικό δίκτυο».


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σε εξέλιξη εργολαβίες για εργασίες συντήρησης στο κύριο εθνικό οδικό δίκτυο με προϋπολογισμό 9 εκ. ευρώ:
-Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης
-Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Λαγκαδά
-Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική
-Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα
-Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Σέρρες.
Επίσης εκτελούνται εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.