Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Άλλη μια εταιρία, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., στον κρίκο της  αλυσίδας των επιχειρήσεων που
εντάχτηκαν ή θα εντάσσονται στον πτωχευτικό κώδικα. Η εξέλιξη αυτή  είναι αποτέλεσμα  του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα  στους  επιχειρηματικούς ομίλους  για το ποιος θα εξελίξει το μεγαλύτερο  κομμάτι  της αγοράς στον κλάδο του  εμπορίου και όχι μόνο. Θύματα  του ξέφρενου ανταγωνισμού των μονοπωλίων είναι μόνο οι εργαζόμενοι. Αυτήν είναι η ανάπτυξη  που οραματίζεται και υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο όμιλος  Μαρινόπουλος Α.Ε. στο όνομα  του να σωθεί  η επιχείρηση,   χρησιμοποίησε  όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο  που  ψήφισαν οι κυβερνήσεις. Επέβαλε μειώσεις μισθών,  επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας,  εφάρμοσε  τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, μείωσε  το προσωπικό, εντατικοποίησε τη δουλειά   κλπ.. Σήμερα  ξαναχρησιμοποιεί  το ίδιο  παραμύθι  για να μη αντιδράσουν  οι εργαζόμενοι, να μη αγωνιστούν. Μιλούν για τη δήθεν εξυγίανση της επιχείρησης   αφού εντάχθηκε στο άρθρο 99 ενώ αφήνει  απλήρωτους τους εργαζόμενους. Τους  έδωσε  το 50% του επιδόματος αδείας ενώ τους οφείλει το μισθό του Ιουνίου και πάει λέγοντας. 
Συνάδελφοι  και Συναδελφισσες
Η πείρα  για όσες  εταιρίες  ενταχθήκαν στον πτωχευτικό κώδικα μιλά  από μόνη της.  Σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, στο δρόμο 4000, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ 600. Sprinter, Φωκάς, Κορασίδης, ΝΕΟΣΕΤ, Κωσταντάκος, Παπασωτηρίου, Hotel Ledra,  κ.α , είτε  έκλεισαν είτε αλλάζουν χέρια χαμένοι  είναι μόνο οι εργαζόμενοι. Τα δώρα τους είναι απολύσεις, οφειλές  δεδουλευμένων, οφειλές αποζημιώσεων, κλπ. Όσες μπήκαν στο καθεστώς εξυγίανσης, οι εργαζόμενοι δεχτήκαν  νέο πλήγμα  στα εργασιακά τους  δικαιώματα, υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών και απώλεια κάθε εργασιακού τους δικαιώματος, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, κλπ. Αντίθετα οι καπιταλιστές  δεν πτωχεύουν, αλλά επενδύουν σε άλλους κλάδους, όπως ο Μαρινόπουλος Α.Ε.  Οι εργαζόμενοι  πρέπει  να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να απαλλαγούν από λογικές του τίποτα δε γίνεται. Να απαλλαγούμε  από τα   επιχειρήματα της εργοδοσίας και της  κυβέρνησης  οτι δήθεν παλεύουν να σωθεί  η επιχείρηση, για να  έχουμε δουλειά, οτι δεν χρειάζονται  απεργίες, οτι θα πάρουμε τα δεδουλευμένα στο  αόριστο  μέλλον αν πάει καλά η επιχείρηση και, πολλά άλλα. Γυρίστε την  πλάτη  σε όλα αυτά  τα επιχειρήματα της εργοδοσίας που τα  διαδίδουν τα παπαγαλάκια της επιχείρησης, του εργοδοτικού σωματείου και της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο  που είναι δοκιμασμένος και όταν τον χρησιμοποιούν φέρνει αποτελέσματα.
Η οργάνωση  μέσα από το ταξικό σωματείο, η συμπόρευση  με όλους τους εργαζόμενους  άλλων κλάδων  με όπλο την αλληλεγγύη θα φέρει αποτέλεσμα . Αυτό είναι που εγγυάται  τη νίκη μας.
Μη μειώνουμε  άλλο τις απαιτήσεις μας  για τα κέρδη του Μαρινόπουλου και κάθε επιχειρηματία.
 Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. σας  καλεί  να συμπορευτούμε  μαζί στον κοινό  αγώνα και την απεργία  στις  22 Ιουνίου  για τα δίκαια αιτήματα σας. Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα και ο μισθός να δίνετε κανονικά κάθε μήνα. Να μην απολυθεί   κανένας  εργαζόμενος. Καμία βλαπτική μεταβολή.