Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΣΤΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ»

Την εκτέλεση του έργου «Τοποθέτηση ιστών φωτισμού στην οδό Κασσάνδρου» ενέκρινε, σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη
διάρκεια της 15ης τακτικής του συνεδρίασης.
Η μελέτη του έργου προβλέπει την ανανέωση των ιστών  φωτισμού και την αντικατάσταση ορισμένων κατεστραμμένων φωτιστικών σωμάτων, σε όλο το μήκος της οδού Κασσάνδρου, από την οδό Απ. Παύλου μέχρι την Πλατεία Συνταγματάρχη Μουσχουντή.
Η υλοποίησή του έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, που προηγήθηκαν στην Άνω Πόλη, στα Λαδάδικα, στο Καπάνι, στα πάρκα Δικαστηρίων, ΧΑΝΘ, Πεδίου του Άρεως, Λεωφ. «Όχι», Ν. Ελβετίας καθώς και της ενεργειακής αναβάθμισης παραδοσιακών φωτιστικών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης και διαβίωσης και η αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης πεζών.
Ο προϋπολογισμός του έργου που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται στο ποσό των 248.000 ευρώ, ενώ η εκτέλεση προτείνεται να γίνει με εργολαβία, κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.