Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Βράβευση μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αλωνίων

ΒΡΑΒΕΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΩΝΙΩΝ
  Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων που, συμμετέχοντας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό
μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Company of the Year του Junior Achievement, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας, κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού το «Life changer Award».  Η ομάδα των μαθητών από το Γυμνάσιο Αλωνίων εντυπωσίασε τους κριτές χάρη στον έξυπνο και καινοτόμο κάδο ανακύκλωσης «Smileybin”, το πρωτοπόρο πνεύμα και το επιχειρηματικό τους σχέδιο.
   Επίσης, πολύ μεγάλη επιτυχία ήταν και η κατάκτηση του βραβείου Ηγετικής Προσωπικότητας από τη μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, Μαρία Κοκκάλα. Η Μαρία ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα εννέα παιδιά.
   Για να γίνει πράξη η βράβευση και επιτυχία των παιδιών αυτών χρειάστηκε να παρακολουθήσουν, στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που πραγματοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων.
  Η διάκρισή τους αυτή, που επιτεύχθηκε με την αρωγή του συμβούλου επιχειρήσεων  Τζέλλου Παναγιώτη και την καθοδήγηση των καθηγητριών του Σχολείου Παντελιάδου Τάνιας και Ζιούδρου Ηρώς, συνιστά έμπρακτο δημιουργικό παράδειγμα προς τους συνομηλίκους τους και ενσαρκώνει τις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβουν οι νέοι μας ως φυσικοί συνεχιστές του μέλλοντος της χώρας μας.
   Τέτοιες δράσεις, που στηρίζονται στη βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία, είναι φανερό ότι ενισχύουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, την καινοτόμο σκέψη, την οικολογική και κοινωνική διάσταση και την πρακτική εφαρμογή της με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής!
                                         Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
                                         Ευάγγελος Β. Λαγδάρης