Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Λεπτοκαρυάς

  Την Τρίτη 26 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Λεπτοκαρυάς, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό προσήλθε πλήθος πιστών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι παραθεριστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ομόδοξοι από Βαλκανικές Χώρες, αλλά και μέλη στρατιωτικών οικογενειών από τις παρακείμενες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας (Κ.Α.Α.Υ.) της 1ης Μεραρχίας Βεροίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε ότι το μαρτύριο συναντάται και σήμερα, καθώς πολλοί χριστιανοί σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, υφίστανται διάφορες μορφές σωματικών βασάνων, ψυχικών πιέσεων και εκτοπισμού από τις πατρογονικές εστίες τους.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος δώρισε μία εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στον Αναγνώστη-Ιερόπαιδα Αριστομένη Κωνστάνταρο, ο οποίος εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και παραθερίζει οικογενειακώς στα ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία με τις αρχές και τις αξίες της χριστιανικής ζωής, όπως αυτές υπάρχουν στο βίο του εορταζομένου Αγίου.

Τέλος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, για την ευλογία του να λειτουργεί ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος, καθώς αυτός βρίσκεται εντός παλαιού κατασκηνωτικού κέντρου της παραπάνωΙεράς Μητροπόλεως.