Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πρέπει να γίνει κατανοητό. Χώρα χωρίς αξία δεν μπορεί να έχει νόμισμα. Κανένα νόμισμα

Έχουν νόημα ύπαρξης πλέον τα κόμματα της “δραχμής”;
Με τη πολιτική καθημερινής εξαΰλωσης της Ελληνικής περιουσίας χάριν της επιβίωσης των πολιτών και της διατήρησης στην εξουσία του
αποτυχημένου πολιτικού συστήματος όχι. Οδηγούνται σε πολιτική αυτοκτονία μαζί με τη χώρα, που βουλιάζει καθημερινά απο τη πολιτική Μαφία και τη διεθνή διαπλοκή.

Aυτό που με απασχολεί είναι, τί αξία και τί καθημερινή υποτίμηση θα έχει ένα νέο νόμισμα αν η Ελλάδα αποχωρήσει απο το ευρώ, όταν χρυσός δεν υπάρχει στις τράπεζες, όταν ο Ελληνικός χρυσός εξάγεται, όταν απο τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων δεν θα υπάρχει κέρδος (τα περισσότερα και καλύτερα είναι σε διεθνή ύδατα, φορολόγηση μηδέν στην Ελλάδα), όταν ο ορυκτός πλούτος θα έχει ξεπουληθεί χάριν της “ανάπτυξης” μέσω του νέου ΤΑΙΠΕΔ, όταν οι πολίτες δεν θα έχουν σπίτια, όταν κάθε πρωτογενές περιουσιακό στοιχείο της χώρας θα έχει δοθεί στους δανειστές και στους επενδυτές των ΕΟΖ, που δεν θα ελέγχονται απο την κεντρική κυβέρνηση, όταν η χώρα δεν φτειάχνει ούτε καρφίτσα κλπ

Αυτό που με ανησυχεί είναι, ότι στο σοβαρό αυτό θέμα, τα κόμματα της “δραχμής” δεν έχουν πάρει θέση μέχρι τώρα κατά της εξαύλωσης της κρατικής περιουσίας με άμεσες παρεμβάσεις απο ΜΜΕ στα οποία έχουν πρόσβαση.
  • Τα προιόντα που θα χρειάζεται η χώρα απο το εξωτερικό (και είναι πολλά) με ένα νέο νόμισμα θα αγοράζονται μεν σε άλλο νόμισμα αλλά η αξία του θα είναι πολύ μικρή και ασταθής με αποτέλεσμα κανένας να μη το δέχεται στις συναλλαγές απο το εξωτερικό.
  • Με το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας χάνεται η πολιτική επιλογή της επιστροφής σε άλλο νόμισμα σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση απο τον σωστό Πρωθυπουργό.
  • Η ΕΕ με το σοκ που θα προκαλέσει διαχρονικά το Brexit, τα άλυτα προβλήματα της Deutsche Bank και το PSI των Ιταλικών τραπεζών θα προκαλέσει κύμα αποσύνθεσης σε όλη την νότια ΕΕ, την οποία η Ελλάδα λόγω μειούμενης συνεχώς ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ύφεσης δεν θα αντέξει. Η χώρα θα λειώσει στα εξ ών συνετέθη εν μια νυκτί.
  • Η Ελλάδα τεχνολογικά είναι ένα αιώνα πίσω απο τον αναπτυγμένο κόσμο και τα Ελληνικά ΑΕΙ δεν είναι τόσο καλά όσο διαδίδεται.  Εϊδα το τρόπο που αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα το θέμα των ΧΥΤΑ, της ΑΟΖ, των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων, της θέμα της ενέργειας, το θέμα της διαχείρισης και προστασίας του νερού και εκατοντάδες άλλα. Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα αφού ξεπουλήσει τα πάντα, δεν θα έχει κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι σε κάθε διεθνή συμφωνία και συναλλαγή.
Πρέπει να γίνει κατανοητό. Χώρα χωρίς αξία δεν μπορεί να έχει νόμισμα (για να λειτουργήσει με σταθερότητα). Κανένα νόμισμα.
Αντιλαμβάνεσθε την κατάσταση πρός την οποία οδηγείται η χώρα; Τυχαία η αδιαφορία όλων για το θέμα; Και απο ανικανότητα να συμβαίνει αυτό, δεν είναι καλό.