Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για μια ακόμα φορά  ένα σωματείο το  Εργατοϋπάλληλων Τουρισμού Επισιτισμού N. Πιερίας που
είναι ενταγμένο  στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης,  με την καθοδήγηση  της  νόθας  διοίκησης  του Ε.Κ.Κ., πραγματοποίησε  εκλογές μαϊμού  με απόλυτη μυστικότητα για να αποκλειστεί το ψηφοδέλτιο  που στήριζε το Π.Α.ΜΕ . Συγκεκριμένα, βάφτισαν Γενική Συνέλευση μια ολιγάριθμη ομάδα ατόμων  χωρίς φυσικά να υπάρχει απαρτία το 50%+1, χωρίς να κάνουν διοικητικό, οικονομικό  απολογισμό. Είχαν έτοιμο το ψηφοδέλτιο, ενώ όρισαν Εφορευτική Επιτροπή, χωρίς να εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπεται από το καταστατικό, η οποία θα αναλάμβανε και τη διεξαγωγή των εκλογών. Το απερχόμενο Δ.Σ. του σωματείου αλλά και η Εφορευτική Επιτροπή, δεν  έβγαλαν  καμία δημόσια ανακοίνωση που να καλούν τα μέλη στις αρχαιρεσίες, δεν πήραν τηλ. στα μέλη,  δεν  έστειλαν προσκλήσεις, δεν έκαναν περιοδείες και δεν έβαλαν ανακοινώσεις στους χώρους δουλειάς  όπως προβλέπει το καταστατικό. Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά ενώ οι αρχαιρεσίες  ήταν σε εξέλιξη, μέλος  του  σωματείου που πήρε τηλ. την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και ρώτησε πότε γίνονται οι εκλογές, η απάντηση ήταν οτι όταν γίνουν θα σε πάρουμε τηλ. .. Όμως οι εκλογές παρωδία συνεχίστηκαν όλες τις μέρες   στις  21, 22, 23, 24 Ιούνη,  χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις  καταστατικές υποχρεώσεις  και  η εργατική νομοθεσία 1264/82. Δεν είχαν, σκόπιμα, δύο ψηφοδέλτια όπως όφειλαν, ένα για εκλογή  Δ.Σ και ένα για εκλογή  αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα, Ε.Κ.Κ. και Ομοσπονδία. Τα μέλη δεν ψήφιζαν με  την ταυτότητα και το εκλογικό βιβλιάριο ή όσοι  δεν το είχαν να έκαναν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ψήφισαν  σε άλλο σωματείο. Δεν  υπήρχε κατάσταση οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ούτε  μπλοκ αποδείξεων. Οι εκλογές γίνονταν χωρίς   παραβάν με αποτέλεσμα  να μη διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου, ενώ  ψήφισαν και εργαζόμενοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο σωματείο.
Στη διάρκεια μεταφοράς της  κάλπης από τον έναν χώρο  δουλειάς στον άλλον, (συνολικά  7), αλλά και τα βράδια στο Ε.Κ.Κ., η κάλπη δεν σφραγίζονταν  με κερί στο πάνω μέρος της θυρίδας και εκεί που κλειδώνει ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να γεμίσουν ψηφοδέλτια την κάλπη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εφορευτική επιτροπή έβαζε εμπόδια σε μέλη του σωματείου που τους είχαν στερήσει το δικαίωμα να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο, να ελέγχουν τη διαδικασία των εκλογών. Το  πιο τραγελαφικό που γεννά πολλά ερωτηματικά και αγανάκτηση είναι η στάση της  δικαστικού αντιπροσώπου-πρόεδρου της εφορευτικής επιτροπής. Ενώ όλες  αυτές οι παρανομίες εξελίσσονταν  μπροστά στα ματιά της, δεν διέκοψε την εκλογική διαδικασία για να οριστούν νέες εκλογές. Περίεργο  γεγονός είναι επίσης ο χρόνος που χρειάστηκε να μετρηθούν  τα περίπου 220  ψηφοδέλτια με τη συμμετοχή μιας μόνο παράταξης. Χρειάστηκαν  5 ώρες και 15 λεπτά  από τις 7:30μμ έως τις 12:45π.μ.. O κάθε εργαζόμενος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Το Π.Α.ΜΕ. δεν εκπλήσσετε από αυτήν την τακτική του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πρόκειται για τακτική που είναι ενταγμένη στη στρατηγική του κεφαλαίου για να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα και να το υποτάξουν στην υπηρεσία των αστικών κυβερνήσεων. Το Π.Α.ΜΕ. θα συνεχίσει την προσπάθεια του να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη μεγαλοεργοδοσία. Θα συνεχίσουμε  τον αγώνα να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από  τις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  ώστε το  εργατικό κίνημα να βρει  το δρόμο του σε ταξική κατεύθυνση. Να είναι μαζικό, μαχητικό με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, απαλλαγμένο από την αστική  ιδεολογία, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, που είναι  το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να οργανώνει την πάλη της εργατική τάξης διεκδικώντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο  αγώνας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., η  επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου με την εργοδοσία από το 2009 μέχρι σήμερα, η  ανατροπή του αντιασφαλιστικού νομού, η κατάργηση  των αντεργατικών νόμων, η κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ κλπ. Το σταμάτημα των νέων βάρβαρων μέτρων που ετοιμάζονται να φέρουν για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, όπως είναι  οι  ομαδικές απολύσεις, η παραπέρα συνέχιση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η  αλλαγή του συνδικαλιστικού νομού 1264 για να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία άλλα και το ταξικό κίνημα. Σε αυτόν τον αγώνα  έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους με μαζικές διαδικασίες γυρίζοντας  την πλάτη στους προδότες της εργατική τάξης, τους εργοδοτικούς και  κυβερνητικούς συνδικαλιστές. 
Π.Α.ΜΕ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ