Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Χειροποίητα γυαλιά ηλίου από το Κιλκίς

Όταν το design παντρεύεται με την ελληνική φύση, τότε προκύπτει ένας μοναδικός συνδυασμός που έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή χειροποίητων γυαλιών ηλίου,
φτιαγμένων αποκλειστικά από ξύλο.
Η CM by Christopher είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια από τον 24χρονο Χριστόφορο Μαριάδη, ο οποίος μέχρι τότε εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Κιλκίς. Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τις χειροποίητες κατασκευές τον οδήγησε στη δημιουργία της εταιρείας, που ήταν από τις πρώτες που πειραματίστηκε στο συγκεκριμένο πεδίο.
Αν και δεν ξεκίνησε ως δουλειά, αλλά προέκυψε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, όπως λέει ο ίδιος ο Χριστόφορος, η επιχείρησή έγινε δημοφιλής από την πρωτοπορία της να κατασκευάζει ξύλινα γυαλιά ηλίου από υψηλής ποιότητας ελληνική ξυλεία, αλλά και εξωτική, για κάθε σκελετό που παράγει. «Οι προμηθευτές μας είναι κυρίως από Μακεδονία», τονίζει ο 24χρονος επιχειρηματίας «και διαλέγουμε τα καλύτερα ξύλα όπως δρυ, βελανιδιά και τα οποία θεωρούμε ότι μπορούν να δώσουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία είναι δύσκολη γιατί ξεκινάει από το μηδέν. Υπάρχει ένα ακατέργαστο ξύλο κι εμείς πρέπει να το λαξεύσουμε και να κάνουμε διάφορες τεχνοτροπίες ώστε να φτιάξουμε έναν σκελετό», συμπληρώνει.
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εταιρεία είχε ανοδική πορεία. Μάλιστα φέτος παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως σημειώνει ο κ. Μαριάδης, «οι παραγγελίες δε σταματούν ούτε στη λιανική ούτε στη χονδρική πώληση». Η εταιρεία του νεαρού επιχειρηματία δίνει βαρύτητα για τα επόμενα χρόνια στον τομέα των εξαγωγών. Άλλωστε, η έξωθεν καλή μαρτυρία, με τα γυαλιά ηλίου του να ταξιδεύουν σε σημεία πώλησης στην Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία αλλά και στη Μέση Ανατολή, εγγυώνται το μέλλον.
Αφροδίτη Χρυσοχόου